Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de fotos d'una platja amb gent banyant-se i al costat dues persones sota un paraigua mentre plou

Quines temperatures preveuen per a la segona meitat de juny a Espanya: arriba l'estiu?

L'arribada de l'estiu s'està resistint, ja que durant les dues primeres setmanes de juny ha predominat la inestabilitat

Amb l'arribada de diversos xàfecs al juny, molts es pregunten si trigarà molt a arribar el bon temps. I és que després d'una primera quinzena marcada per la inestabilitat, la veritat és que ja es tenen ganes d'estiu. Quan podrem anar a la platja sense mullar-nos i gaudir del cel clar?

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les temperatures a la segona quinzena de juny de 2024 mostraran una tendència ascendent. S'espera que l'estiu comenci a instal·lar-se progressivament a gran part del territori espanyol, portant els termòmetres a valors propis de la temporada estival.

Dona caminant descalça per la platja amb les xancletes a la mà i un para-sol taronja
Podrem prendre el sol al juny? | Europa Press

Quan arribarà la temperatura estival a Espanya?

A partir de mitjan juny, Espanya experimentarà un augment notable de les temperatures. Al sud i a les Illes Balears, es preveu que els termòmetres superin els 25 °C i arribin als 30 °C o més en certes zones.

A l'interior i a la costa mediterrània, les temperatures diürnes se situaran entre els 28 i 32 °C. D'altra banda, les nits seran més fresques, amb mínimes que oscil·laran entre els 15 i 20 °C.

A la zona nord i en àrees muntanyoses, les temperatures seran una mica més moderades, però també augmentaran, oscil·lant entre els 20 °C i 25 °C durant el dia. Tot i això, la influència dels vents i la proximitat a l'Atlàntic podrien mantenir una atmosfera més temperada i humida.

Un home amb una samarreta blanca mullant-se la cara amb l?aigua d?una font al carrer
Algunes zones tindran una atmosfera més temperada i humida | Europa Press

Madrid i Zona Centre

S'anticipen dies assolellats amb temperatures que oscil·laran entre els 28 i 35 °C. Les nits seran fresques, amb mínimes al voltant de 18 °C a 22 °C.

Andalusia i Extremadura

Les temperatures diürnes podrien superar els 35 °C, especialment a la vall del Guadalquivir. S'espera un clima sec i assolellat.

Catalunya i Comunitat Valenciana

Els dies seran càlids, amb màximes entre 30 °C i 32 °C, i nits moderadament fresques. La brisa del mar podria suavitzar la sensació tèrmica a les costes.

Galícia i el Nord

Tot i que les temperatures pujaran, el clima serà més temperat, amb màximes al voltant de 20 °C a 25 °C i més probabilitat de pluges lleugeres.

Dues dones es protegeixen de la pluja amb un paraigua, el 8 de juny de 2024, a Madrid
Es podria donar alguna pluja puntual al nord d'Espanya | Europa Press

Tot indica que la segona meitat del juny portarà temperatures que marcaran l'arribada de l'estiu a gran part d'Espanya. Malgrat que algunes regions poden experimentar un començament més suau de l'estació estival, la calor i el sol seran protagonistes a la major part del territori.

Es preveuen xàfecs?

Durant aquesta segona quinzena, és possible que algunes àrees del nord d'Espanya experimentin pluges febles i xàfecs vespertins. Especialment en zones muntanyoses i de la cornisa cantàbrica. Aquestes precipitacions seran esporàdiques i no afectaran significativament l'augment general de les temperatures.

D'altra banda, s'espera que una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica pugui assolir la península Ibèrica cap a finals de juny. Un fet que podria provocar un augment temporal de les temperatures, especialment al sud i a la Meseta Central. Això contribuirà a una atmosfera més càlida i seca, consolidant encara més la sensació d'estiu.