Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

Missatge de Pedro Sánchez a Beatriz, la mare d'Anna i Olivia

Pedro Sánchez ha enviat un missatge de condol a la mare de les nenes de Tenerife després de la troballa del cos d'Olivia

La societat espanyola està de dol i consternada per la terrible troballa del cos d'Olivia, la filla gran de Beatriz. Parlem de la nena de Tenerife que havia desaparegut amb la seva germana, Anna, i el seu pare, Tomás Gimeno. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha estat un dels primers a donar el condol a la mare de les nenes.

El món de la política a Espanya ha reaccionat a la impactant i dolorosa notícia amb la qual acomiadàvem el dijous 10 de juny. Diferents representants polítics han publicat missatges de neguit i condol a les xarxes després de conèixer la notícia.

Govern i oposició s'han mostrat implacables contra aquest nou cas de violència masclista i s'han solidaritzat amb la mare de les nenes. Fins ara, es desconeix on és el cos d'Anna. Tot apunta que era a la bossa d'esport buida que s'ha trobat al fons del mar.

El líder de l'Executiu envia suport a la mare de les nenes

El president del Govern ha estat contundent a l'hora de qualificar la troballa del cadàver d'una de les petites. Al seu torn, ha mostrat tot l'afecte per Beatriz, la seva mare, la major víctima d'aquest cas. Sens dubte, una notícia que ha deixat en xoc tota la societat, incloent-hi els càrrecs polítics més importants del país.

«No em puc imaginar el dolor de la mare d'Anna i Olivia, desaparegudes a Tenerife, davant la terrible notícia que acabem de conèixer». Així ha començat el tuit el president del Govern. I ha prosseguit: «La meva abraçada, el meu afecte i el de tota la meva família, que avui se solidaritza amb Beatriz i els seus éssers estimats».

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha escrit a les xarxes que «no hi ha paraules per acompanyar Beatriz en aquests moments de terrible dolor. Aquesta violència que s'exerceix contra les dones mares per a colpejar on fa més mal és una qüestió d'Estat. Som aquí per al que calgui. No més violència vicària», ha sentenciat.

Els representants polítics, consternats 

Pablo Casado (PP), ha afirmat que «l'esperança ha cedit el pas a la desolació i al dolor més profund per la pèrdua de les nenes. Tot el meu afecte i suport a Beatriz, la seva mare, i a la resta de la família en aquest moment tan difícil», ha publicat al seu compte personal de Twitter.

«Quin horror més espantós», ha escrit la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, qui ha afegit que «aquesta terrible notícia commociona tot Espanya». A més, ha expressat que no es pot imaginar «el calvari que està patint Beatriz».

La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha publicat que «tant de bo l'assassí estigui viu i es podreixi de per vida a la presó». Al seu torn, ha volgut enviar un avís per a canviar el codi penal i ha escrit el missatge de «cadena perpètua. No hi ha paraules, ni consol», ha sentenciat.

El president canari, Ángel Víctor Torres, ha assenyalat que les Canàries està «destrossada» després de rebre aquesta notícia. Han estat «setmanes anhelant rebre notícies esperançadores». Torres ha enviat tot «el nostre pesar, ànim i força» a la mare i als seus familiars i amics.

D'altra banda, la delegada del Govern contra la Violència Masclista, Victoria Rosell, ha escrit això al seu compte de Twitter: «La Delegació del Govern a Canàries confirma la troballa i ho ha comunicat a la família. És impossible trobar paraules per a Beatriz en aquests moments tan terribles, però tindrà tota l'ajuda social i institucional que necessiti».