Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d?un cartell d?una oficina d?ocupació del SEPE i una altra d?un noi sorprès amb un ordinador portàtil a les mans

Si tens menys de 30 anys i no trobes feina, t'interessa aquest missatge del SEPE

El SEPE ha difós noves possibilitats als joves espanyols sense feina mitjançant una iniciativa europea

Quedar-se a l'atur o no poder treballar en edat de fer-ho és sempre una mala notícia, encara que a vegades se li pot posar remei a aquesta situació. El cas és que el SEPE ha llançat un missatge dirigit fonamentalment a la joventut del nostre país sense feina ni integrats en sistemes educatius.

Especialment, l'objectiu de l'anunci del Servei Públic d'Ocupació Estatal és difondre la iniciativa europea “Garantia Juvenil”. I no és altra que un programa que té com a meta facilitar l'accés al mercat laboral per a persones entre 16 i 30 anys.

Aquest programa ofereix un cercador concret d'ofertes de treball i cursos de formació adaptats per als menors de 30 anys que no estiguin treballant. A més, aquest efectiu cercador també us ofereix diferents opcions de segmentació per a cadascuna de les províncies del país.

El SEPE envia un missatge als aturats menors de 30 anys: Garantia Juvenil

Amb tot, la recomanació europea que duu a terme aquest programa el que fixa és que cada persona ha de rebre una oferta de treball durant els quatre mesos pròxims a inscriure's. És un sistema que treballa com un registre on els joves s'inscriuen i entren en una llista de demandants perquè les entitats puguin aportar diferents ofertes, apunta el SEPE.

I quant als requisits per accedir a aquest programa de Garantia Juvenil, aquests són els que s'han de complir si vols entrar dins aquesta iniciativa. És obligatori complir tots ells o no et podràs acollir a aquest programa.

Nacionalitat

En primer lloc, cal tenir la nacionalitat espanyola, ser ciutadà de la Unió Europea o dels Estats part de l'Acord Econòmic Europeu. També pot ser de Suïssa o bé un ciutadà estranger amb autorització per viure al territori espanyol i que estigui habilitat per treballar.

Empadronament i edat

D'altra banda, cal estar empadronat a qualsevol localitat del nostre país. Alhora, és obligatori tenir entre 16 i 30 anys quan es realitza la inscripció al programa de Garantia Juvenil.

Treballs i cursos previs a la inscripció

Un altre dels requisits que cal complir és no haver treballat el dia natural previ a la data de la inscripció. Alhora, tampoc no ha d'haver rebut el sol·licitant accions educatives o formatives el dia previ a la data que va fer la sol·licitud.

Participar de manera activa

Finalment, cal presentar una declaració expressa d'interès a participar en el programa. I s'ha de comprometre la persona a participar de manera activa en tots els processos que es duguin a terme en el marc de la Garantia Juvenil. Cal destacar que per a aquelles persones que siguin demandants de feina, estaran dins del programa inscrivint-se en una oficina del SEPE.