Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona agafant un mòbil i un cercle amb el cartell de la Seguretat Social

Missatge de la Seguretat Social sobre els errors a la vida laboral en 2024

La vida laboral és un informe que convé revisar de tant en tant per comprovar que totes les dades són correctes

La vida laboral és un dels informes més importants de la Seguretat Social. Per aquest motiu, convé que els treballadors ho revisin de tant en tant per comprovar que tot està en ordre.

De forma recent, l'organisme ha avisat que, si es detecta de qualsevol error a l'informe, cal comunicar-ho a través d'una notificació. Això ho pots fer de manera molt senzilla.

La vida laboral, un informe imprescindible de la Seguretat Social

El de la vida laboral és un dels informes més importants per als qui són laboralment actius. Sobretot, perquè hi ha els períodes en què el treballador ha estat en situació d'alta i baixa.

Així mateix, a l'interior es recull el temps que el treballador porta cotitzat. Per això, convé comprovar que les cotitzacions són correctes, ja que en dependran les prestacions que es rebin en el futur, com la de desocupació o jubilació.

En aquest sentit, cal revisar que les dades de la vida laboral coincideixen amb la realitat. Per fer-ho, només cal descarregar l'informe de la Seguretat Social i fer la notificació pertinent en cas que hi hagi algun error.

Com veure i informar dels errors a la vida laboral

Per destacar la vida laboral només heu d'entrar al portal Import@ss i fer clic a "Consultar vida laboral". Per això, t'has d'identificar amb el Sistema Cl@ve, amb el DNI Electrònic, per SMS o amb certificat digital.

Després, apareixerà l'informe de forma automàtica i hi veuràs les teves cotitzacions i els dies cotitzats a cada treball. Al final, veuràs les opcions “Descarregar vida laboral” o “Informar error”. Fes clic sobre aquesta si vols enviar una notificació.

Així pots rectificar l'error tu mateix

Per la seva banda, també podràs fer una rectificació a l'apartat "Rectificació d'informe de vida laboral" a la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Aquí podreu modificar les vostres dades i sol·licitar la informació que l'informe no reculli.

Tot i això, es recomana afegir a la rectificació qualsevol mena d'informació rellevant que tinguis sobre la dada que vulguis afegir o canviar. És a dir, les dates exactes, l'activitat realitzada, etc.

És obligatori, per altra banda, indicar un compte de correu electrònic. Després de la rectificació, rebràs al correu un número d'identificació de la sol·licitud enviada com a confirmació que la Seguretat Social l'ha rebut.