Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

El missatge de socors de la directora d'una escola catalana davant la manca de mestres

És una situació que es repeteix en molts centres educatius

Atenció a la mesura que ha hagut d'utilitzar la directora d'una escola de Santa Coloma de Gramenet davant la manca de mestres a causa de la pandèmia del coronavirus. «Necessito fer una trucada. Sóc Thais Bové, directora de l'escola pública Les Palmeres a Santa Coloma de Gramenet. Ara no creureu el que estic fent, però sí, la Covid-19 ens té a tots trastornats. Necessitem mestres!», diu el text de la professora.

El missatge, recollit per 'Crónica Global', és un exemple de la situació que viuen molts centres educatius després de l'inici del curs escolar. No hi ha una bossa suficient de professors per substituir les baixes que s'estan produint entre els docents a causa dels positius i confinaments de coronavirus. Aquest és un problema que estan afrontant les escoles d'arreu de Catalunya, a banda d'una manca de recursos materials, i també personals, evident.

«A Barcelona comarca ens hem quedat sense mestres per fer substitucions (que no són poques) a l'escola pública i tenim la possibilitat de captar professors per la meva escola. Així que: si coneixeu algun mestre que vulgui treballar a l'escola pública, que tingui possibilitat de treballar, digueu-li que em truqui (o enviï un e-mail). Ja els hi explicarem les condicions i els passos a seguir. Podeu passar aquest missatge a qui vulgueu, sense problema. Us adjunto el correu electrònic de l'escola», finalitza la nota de la directora.

Pugen a 1.241 els grups escolars tancats i a 30.107 les persones confinades per coronavirus

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 1.241, 76 més que els declarats aquest dimecres, segons dades del Departament d'Educació. D'aquests, 4.073 entre alumnat, 458 entre docents i personal d'administració i serveis i 39 entre personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha 30.107, 2.068 més en 24 hores.

D'aquests, 28.361 alumnes, 1.505 docents i personal d'administració i 241 personal extern. Continua tancat completament un centre a Catalunya, una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat. En total, als centres educatius s'han detectat 4.570 positius des de l'inici de curs, 283 més que en el darrer balanç. En els últims 10 dies s'han confirmat 2.124 positius.

El total de positius entre alumnes suposa un 0,28% del total de l'alumnat i entre els professionals educatius el 0,31%. Els alumnes confinats suposen gairebé el 2% i els professionals l'1,09%. Els grups confinats són l'1,72% dels 72.000 que Educació estima que n'hi ha. Pel que fa als centres, n'hi ha 780 que tenen algun grup confinat, el 15,20% del total.