El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer

'Spiriman' envia un missatge després d'anunciar que el seu càncer s'ha estès

El metge Jesús Candel ha aconseguit que les seves paraules siguin molt comentades a les xarxes socials

Un dels metges més coneguts del nostre país és Jesús Candel, que s'ha fet popular a les xarxes socials amb el nom de Spiriman. I és que les seves paraules sobre el coronavirus han causat una enorme controvèrsia.

Però també ha aconseguit protagonisme per les declaracions sobre el càncer, una malaltia que precisament ell també pateix. I ara ha fet uns comentaris que no han passat desapercebudes en absolut.

Spiriman afronta una situació complicada

El passat mes de novembre Jesús Candel va utilitzar el seu compte de Facebook per explicar als seus seguidors que el càncer que pateix «era molt agressiu». 'Spiriman' va afegit que «ara ha tornat amb força i s'ha tornat a estendre».

El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer
El metge granadí Jesús Candel pateix càncer des de fa més d'un any. | Twitter

En aquest sentit, va explicar que «eliminar les nostres pors és el primer pas cap a una vida més plena i satisfactòria, però jo també tinc les meves pors i costa. Crec que el nostre destí no està als nostres gens, està en la nostra manera de viure i d'afrontar allò que vingui».

«Molts ànims a aquells que esteu passant per qualsevol malaltia. Jo em poso novament a la feina per aturar aquesta bestiola que no sé qui s'ha cregut que és».

Spiriman i les seves primeres paraules del 2022

Jesús Candel ha començat el nou any en una platja de la Costa de la Llum, a la zona del Parc de Doñana. I des d'allà ha volgut dedicar unes paraules als que com ell estan afrontant aquesta malaltia.

En un vídeo gravat al costat del mar ha dit: «Aquesta és una malaltia que es pot afrontar sense por. Podeu fer-ho utilitzant les eines que tenim al nostre abast i que hem d'aprendre a conèixer: l'exercici físic, l'alimentació i una gestió correcta de l'estrès. Aquestes ens poden ajudar a aconseguir coses que a alguns els sembla impossible aconseguir».

«Aquí, en aquest capvespre magnífic de la Costa de la Llum, us envio un missatge. No lluitis contra el càncer, que sigui ell qui lluiti contra tu». A això ha afegit: «Fes-me cas i ves per feina. T'ho diu algú que pateix com tu».

Jesús Candel explica el seu estat de salut actual

En una altra publicació d'aquests darrers dies des del mateix lloc, ha explicat als seus seguidors com es troba. «Ahir vaig començar l'any respirant la brisa de l'oceà sense tossir, sense escopir sang, sense dolor a les metàstasis dels meus ossos i sense dificultat respiratòria. No he perdut pes i he guanyat en força muscular en aquests dos darrers mesos», deia.

«Sento Déu dins meu i li agraeixo estar viu per continuar gaudint d'aquesta meravella. Sembla que les dues primeres sessions de químio estan fent el seu efecte. Confio en la ciència, però també confio en mi», ha afegit.

Així mateix, ha afirmat que «tenim eines que depenen nosaltres mateixos utilitzar-les per afrontar qualsevol malaltia, que són igual o més importants que els tractaments que rebem». I aquí ha tornat a incidir en el valor de l'exercici físic, la dieta sana i equilibrada i fins i tot la gestió de l'estrès.

Finalment, ha revelat que «divendres rebré la següent sessió de químio. Després pujaré a Madrid per ensenyar-vos el lloc on centenars de pacients oncològics podran tenir l'oportunitat que estan tenint pacients de Granada. De mica en mica, sense pausa».

«El temps que segueixi aquí no només viuré intensament sinó que us prometo que faré tot el possible perquè no tingueu por al càncer, ha de ser qui tingui por de vosaltres», ha conclòs.