Tot sobre el misteri del triangle de les Bermudes

Com és que hi desapareixen avions i vaixells?

Triángulo de las Bermudas: El misterio de los barcos y aviones desaparecidos
Els misteris del triangle de les Bermudes i dels avions i vaixells que hi han desaparegut | HOROSCOPOMAGICO.COM

Un dels grans misteris del món que encara no s'ha pogut resoldre és el del triangle de les Bermudes, que continua sense una explicació científica acceptada. Ara bé, de tant en tant podem veure notícies en què s'explica que alguns científics haurien desxifrat els misteris d'aquesta zona tan singular i de les curiositats que l'envolten.

Ubicació del triangle de les Bermudes

Se situa entre Puerto Rico, Bermudes i Florida, al davant de l'illa de Cuba i de la costa sud-est nord-americana. Si unim els tres punts que hem esmentat primer de tot, podem formar el triangle de les Bermudes, un indret que ha captivat i fet estremir la gent al llarg de molts anys, sobretot si l'havien de travessar per aire o per mar.

Tal com ha explicat 'Horóscopo Mágico', l'anomenat triangle de les Bermudes ha fet despertar l'interès de científics, periodistes, pilots d'avió i mariners: fa molts anys que s'investiguen les desaparicions de diversos avions que, de cop, s'esfumen del radar i no deixen cap mena de rastre i de vaixells amb els quals es perd la comunicació i també desapareixen com per art de màgia.

En algunes ocasions, el fet més curiós i estrany d'aquest triangle és que sovint les restes que s'han trobat estan del tot intactes: els cascos dels vaixells no tenen cap mena de forat, els avions no tenen les ales trencades i no hi ha cap indici que permeti esclarir els fets.

Vivim a l'època de les 'Fake News' i, per això, hi ha moltes notícies que s'han propagat al voltant del triangle de les Bermudes que s'haurien de qüestionar. Fa diversos anys, de fet, va estendre's el fals rumor que s'havia pogut interceptar un vaixell que navegava sense tripulació ni capità, i que es tractaria de l'anomenat Cotopaxi SS, desaparegut al triangle durant el mes de desembre de l'any 1925. Ara bé, la notícia la va publicar un portal de notícies satíriques, tot i que molta gent va obviar aquest fet!

  • També pots llegir: Les 8 curiositats sobre els amish que probablement no sabies

Triángulo de las Bermudas: El misterio de los barcos y aviones desaparecidos
Hi ha moltes notícies diferents que circulen al voltant d'aquesta zona marítima | HOROSCOPOMAGICO.COM

Desaparicions cèlebres d'avions i vaixells en aquesta zona

Es calcula que, de mitjana, uns vint vaixells i quatre avions s'esfumen del mapa de manera literal cada any, quan travessen aquest indret. D'entre tots els que han tingut aquest misteriós destí, podem esmentar l'USS Cyclops, una nau de grans dimensions que va desaparèixer sense deixar ni rastre l'any 1918 en aquesta zona i, amb ella, també es va perdre la pista dels més de 300 individus que hi viatjaven. Alguns rumors apunten a la pirateria o als torpedes alemanys com a causa de la desaparició, però no s'ha pogut descobrir mai què li va passar al vaixell.

D'altres autors, però, situen l'inici de la llegenda del triangle de les Bermudes en el moment en què va desaparèixer de manera ben misteriosa el Vol 19 que provenia de Florida ara fa més de set dècades, el dia 5 de desembre de l'any 1945. Era un avió d'entrenament que havia sortit de la seva base per dur a terme una sèrie de maniobres, i que després hi havia de tornar. Ara bé, no va tornar-hi i no es va poder localitzar cap resta de l'avió ni de les 14 persones que hi anaven.

Pocs anys després, durant el mes de gener de 1948, es va produir la desaparició al triangle de l'avió Star Tiger, un Tudor IV de la British South American Airways, que no va deixar cap rastre, i els investigadors remarquen la natura tan estranya d'aquests fets. Un any després d'això, un altre Tudor IV de la mateixa aerolínia anomenat Star Ariel també desapareix en aquest indret. Els investigadors queden totalment sorpresos al davant dels misteris que envolten aquest enclavament.

Aquell mateix any, durant el mes de desembre, un transport aeri DC-3 es va esfumar com per art de màgia mentre, a la nit, s'acostava a la zona de Miami. No es va poder trobar cap resta de les 32 persones que hi viatjaven ni tampoc dels membres de la tripulació o de l'aparell.

Uns quants anys després, el SS Poet, que era un vaixell que feia 160 metres, va enfonsar-se l'any 1980 a la zona sense deixar cap rastre. En aquella època es va dur a terme una investigació que no va permetre esclarir els fets, però durant l'any 2006 es va veure que podria haver-se tractat d'una missió secreta que hauria anat malament.

L'any 1999, un vaixell de càrrega anomenat Génesis va esfumar-se entre Saint Vincent i Port-of-Spain. Anava carregat amb 465 tones de formigó i aigua i, després d'alertar sobre problemes tècnics, es va perdre el contacte per ràdio amb l'embarcació i, tot i que els fets es van investigar de manera exhaustiva, va ser impossible trobar restes de l'embarcació.

Igualment, al llarg de diversos segles, la costa de les illes Bermudes ha presenciat la desaparició de centenars de persones, tant desconegudes com famoses. Una de les més conegudes que hi va desaparèixer era Thomas Lynch Jr., un nord-americà que va haver de substituir el seu pare i signar, l'any 1774, la Declaració d'Independència dels Estats Units a Filadèlfia, cosa que fa que passi a ser un pare fundador de la nació. Pocs anys després, el 1779, va anar al Carib per tal de trobar-se amb la seva dona, però no en va tornar mai perquè l'embarcació on viatjava es va esfumar al triangle de les Bermudes. Es tracta, de fet, d'un dels primers casos de desaparició a la zona del qual es té constància.

  • Et recomanem: Les 30 curiositats més sorprenents de la història

Triángulo de las Bermudas: El misterio de los barcos y aviones desaparecidos
Hi ha molts vaixells i avions que han desaparegut al triangle sense deixar cap rastre | HOROSCOPOMAGICO.COM

Possibles explicacions del misteri

Tal com hem explicat, hi ha molts periodistes i científics que han volgut desxifrar el misteri que envolta les illes Bermudes, i s'han formulat diverses teories per mirar de trobar-hi una explicació. Alguns estudiosos de la universitat britànica de Southampton van determinar que el fet que durant el darrer segle hagin desaparegut tants vaixells al triangle de les Bermudes està provocat per onades assassines que podrien arribar a mesurar 30 metres d'alçada i que es van documentar per primera vegada l'any 1997. Els científics, de fet, afirmen que podrien aparèixer de cop i que la seva força destructiva pot ser impressionant i arribar a enfonsar vaixells de grans dimensions.

D'altra banda, alguns altres científics diuen que als fons marins de la zona s'hi poden trobar bosses de gas de grans dimensions, i que quan aquest gas s'allibera cap a la superfície del mar es comporta com si fos una bombolla gegant tancada, que s'inflaria fins que esclatés i provoqués un forat al mar capaç d'absorbir les embarcacions i, tot seguit, de tancar-se al seu damunt.

En el cas dels avions, la cosa seria molt similar: la gran concentració de metà, sobtada, pujaria cap a dalt i provocaria una turbulència atmosfèrica molt potent al damunt del mar que faria que l'avió deixés de navegar sobtadament.

Ara bé, si ens allunyem del món de la ciència, també hi ha gent que afirma que es podria tractar d'una conspiració maçònica, d'algun monstre marí que ataca qualsevol que passi per la zona, d'una conspiració política, de vòrtexs demoníacs, d'una relació amb la mitològica illa submergida de l'Atlàntida o, fins i tot, n'hi ha que diuen que el triangle de les Bermudes seria un centre d'activitat alienígena.

Igualment, hi ha persones que afirmen que podria haver-hi una piràmide de vidre a dos quilòmetres de profunditat de la superfície del mar i que això podria explicar els misteris que hi ha al voltant d'aquesta zona.

  • Potser t'interessa: Els 11 llocs abandonats més terrorífics del món

Comentaris

envia el comentari