La misteriosa desaparició de Blanca, una dona de Lleó que ha viscut 25 anys amb una altra identitat

Va marxar l'any 1995 sense donar explicacions i ha estat trobada a Astúries

Imatge d'arxiu d'una dona d'esquenes en un pas de zebra
La dona ha estat vivint 25 anys amb un nom fal  | Pixabay

Habitualment es diu que la realitat supera la ficció i està clar que és així. Bona mostra d'això és el singular cas que s'ha produït al nostre país: s'ha trobat viva a Blanca, una dona que va desaparèixer a Lleó fa 25 anys de manera voluntària. Una dona que ha estat vivint des de llavors a Astúries sota el nom d'Eva. La notícia, sense cap mena de dubte, ha aixecat una enorme sorpresa i alegria per als seus familiars.

2020: Blanca apareix viva

Blanca havia estat vivint des de fa un temps a la localitat minera asturiana de Pola de Siero. I ho ha fet sota la identitat d'Eva, una dona que s'encarregava de cuidar nens i mascotes. Aquest cap de setmana ha estat quan s'ha certificat que la dona estava viva. La Policia Local es va dirigir a casa seva i, després de comprovar que la dona estava tancada per dins, van aconseguir forçar una de les finestres i entrar per auxiliar-la. En fer-ho, la van trobar sola, asseguda a terra i deshidratada. I és que sembla que no podia moure's perquè les cames no li responien.

Com no podia ser d'una altra manera, van traslladar la dona a l'hospital per ser atesa. Va ser en aquest moment, quan els agents intentaven buscar algun familiar, quan van descobrir el misteri que existia darrere d'ella. No es deia Eva. El seu nom era Blanca i portava desapareguda 25 anys.

La desaparició de Blanca

Blanca Otero és el nom de la protagonista d'aquesta notícia. Actualment té 68 anys i compta amb dos germans (José Luis i René). Els tres van néixer a Argentina perquè els seus pares, procedents del municipi lleonès de Saelices de Sabero, van decidir 'fer les Amériques'. No obstant això, el 1973 van tornar a Espanya i van marxar a viure a aquest poble.

Allà, Blanca va intentar trobar treball com a mestra, que era el que havia estat exercint a Argentina. Malgrat això, segons explica El Español, la situació que s'estava vivint aquí era difícil i va acabar aconseguint una feina a Renfe. Ella mantenia una estreta relació, sembla, tant amb els seus pares com els seus germans. No obstant això, va decidir fer el pas d'independitzar-se i marxar a viure a Lleó, encara que tots els caps de setmana viatjava al poble.

De cop i volta, Blanca va desaparèixer. Ho va fer deixant tot enrere, tant els seus éssers estimats com els seus béns. Va ser el 1995 i tenia 43 anys. Tot i això, no va ser fins dos anys més tard quan la seva mare va denunciar els fets. Fins aquell moment el pare no ho havia volgut fer. La policia va començar a investigar i van aconseguir trobar-la a Gijón, però ella va manifestar que no volia tenir contacte amb la família. Com que era major d'edat i tenia plenes facultats mentals, van respectar la seva decisió. La seva mare i un dels germans van viatjar fins a la ciutat per veure-la però ella, en saber-ho, va tornar a marxar.

Des de llavors els seus éssers estimats només havien tingut notícies de Blanca en dues ocasions. La primera, l'any 2015 quan va enviar una carta acompanyada d'una fotografia. En aquesta demanava perdó i que no la busquessin més perquè anava a tornar. La segona, l'any 2013, quan va ser trobar un cos sense vida en una platja de Santander. El retrat robot de la víctima feia pensar als seus germans que podia ser ella. Tot i això, afortunadament es va demostrar que no era ella.

Última hora sobre Blanca

Després d'avisar als seus éssers estimats el que ha succeït aquest cap de setmana, un dels seus germans està al costat de Blanca a l'hospital. Ella es troba ingressada i el pronòstic és reservat. La seva mare, segons El Español, no ha estat informada de la seva troballa perquè té 90 anys i necessita estar preparada per rebre la notícia.

D'altra banda, les autoritats estan investigant el cas. No s'entén que una persona hagi pogut estar més de dues dècades amb una altra identitat i sense la documentació corresponent. D'aquí que sorgeixin molts dubtes: No ha tingut mai un contracte laboral? Com se li ha llogat un pis sense contracte? Misteris que s'aniran resolent a poc a poc.


Comentaris

envia el comentari