Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Mitjà al 'Tot es mou'

Oriol Mitjà, ofès per les crítiques en directe d'un periodista català

Picabaralla entre el periodista Josep Corbella i el metge Oriol Mitjà

L'investigador especialitzat en medicina interna i malalties infeccioses, Oriol Mitjà, es va defensar ahir, al programa de l'Helena García Melero a 'TV3, davant les paraules del periodista Josep Corbella.

El col·laborador de 'La Vanguardia' va acusar divendres passat en ple directe, durant l'emissió del 'Tot es mou', a l'infectòleg de no aplicar el mateix rigor en les seves intervencions en mitjans de comunicació i xarxes socials que davant de la comunitat científica.

Les paraules de Corbella, especialitzat en ciència i salut, reaccionaven davant la previsió del doctor Mitjà sobre l'arribada d'una possible setena onada, referent a la pandèmia de la covid-19.

«Hi ha dos Oriols Mitjà»

En el clip recuperat pel programa, el periodista feia les següents declaracions: 

«Hi ha dos Oriols Mitjà. L'investigador, que té una carrera notable i que és respectat i després hi ha l'Oriol Mitjà de les xarxes socials». 

Afegint, «no aplica el mateix rigor en les seves intervencions, al marge de la comunitat científica, per tota la població que per la comunitat científica».

Divendres mateix, Mitjà, va fer una piulada mostrant el seu descontentament davant les declaracions del periodista. 

«Josep Corbella no hauries de difamar-me. Ets un excel·lent periodista, i jo treballo amb un dels millors equips d'intel·ligència epidemiològica i control d'epidèmies. L'acceptació de les fragilitats i el reconeixement dels dons de l'altre són guaridors». 

«Acredita o desacredita qui pot no qui vol»

Mitjà va ser convidat ahir al mateix programa per tenir l'oportunitat de rèplica. «El rigor és la pedra que fonamenta la ciència», responia.

Per continuar dient, «tothom pot parlar de ciència, però només es validen aquelles hipòtesis que s'han valorat per la comunitat científica». 

«Per tant, acredita o desacredita qui pot no qui vol, a mi m'ha d'acreditar la revisió de científics experts en l'àrea en la que treballo». 

Sentenciava el doctor fent referència al fet que Corbella no té potestat per contradir les seves paraules sobre les previsions respecte a la situació pandèmica. 

A més, l'entrevistat va aprofitar per defensar la feina del seu grup de treball «és el millor en recerca independent sobre la covid en tot el país». «Som els més rigorosos i fem una recerca excel·lent que està reconeguda per l'OMS i pel Consell Europeu de Recerca».

«No estem tan reconeguts per algun company o per algun periodista»

Acabava Mitjà fent referència que, en alguns casos, la seva feina i, per conseqüència, les seves declaracions públiques s'han vist desagraïdes «per algun company o per algun periodista».