El Mobile World Congress (MWC) de Barcelona celebrarà la seva edició de 2021 del 28 de juny a l'1 de juliol, segons ha confirmat aquest dimecres GSMA, organitzador de l'esdeveniment. L'afectació de la pandèmia de coronavirus, que ja va obligar a suspendre l'edició d'aquest 2020, ha decidit l'organització a retardar quatre mesos la data original de celebració, prevista inicialment entre l'1 i el 4 de març.
[ANNOUNCEMENT]
— GSMA (@GSMA) September 23, 2020
#GSMA today announced a rescheduling of MWC Barcelona & MWC Shanghai 2021.
Moving the Barcelona event to 28 June – 1 July 2021 allows the GSMA to contend with external circumstances related to COVID-19.
Read the latest details - https://t.co/b9lG6sn67g#MWC21pic.twitter.com/MHGzjTghFH
Segons ha explicat el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, al diari 'La Vanguardia', «el Mobile podria haver-se celebrat en les seves dates previstes al març, però hem preferit donar més temps perquè es produeixin més avanços per part de la indústria farmacèutica». Així mateix, Hoffman ha afegit que «en aquests moments tenim compromesa la participació del 78% de les cent majors empreses del nostre sector a escala mundial, i considerem que al juny podem aconseguir el 80% o el 85%».
El màxim responsable del MWC ha assegurat al citat mitjà que «el canvi de dates ha estat molt ben acollit pels nostres clients, que tot i tenir ganes de trobar-se tan aviat com es pugui, consideren que al juny podran fer-ho en millors condicions». En aquest sentit, ha assenyalat que «tots estem molt entusiasmats sobre l'edició de l'any vinent» i ha descartat categòricament que la situació obligui a un nou canvi de dates: «Se celebrarà al juny».
Canvi de dates entre el MWC de Xangai i el de Barcelona
El MWC de Barcelona no és l'únic esdeveniment que organitza GSMA que canvia de dates. En aquest sentit, l'organització ha anunciat que el MWC de Xangai, esdeveniment destinat als mercats asiàtics i que s'havia de celebrar durant el mes de juliol de 2021, se celebrarà finalment del 23 al 25 de febrer, sent el banc de proves de cara a l'esdeveniment de la capital catalana.
«A Àsia —ha apuntat Hoffman a 'La Vanguardia'— l'evolució de la situació és, en aquests moments, millor que a Europa, i és més fàcil abordar allí qüestions com les acreditacions, el moviment de les persones, la seguretat o el control de la situació sanitària. Tota la informació que recollim a Xangai ens anirà molt bé per a Barcelona».