Entrada al Mobile World Congress de Barcelona

El Mobile World Congress 2021, en perill: els expositors reclamen garanties anti-Covid

La cancel·lació de l'edició d'enguany ha generat pèrdues milionàries

El Mobile World Congress (MWC) de Barcelona ha estat un dels grans damnificats de la  crisi del coronavirus, si no el que més. La cancel·lació de l'esdeveniment tecnològic internacional per excel·lència en l'àmbit ha generat pèrdues milionàries i la por a una nova suspensió del congrés el 2021 és una realitat.

Tot i que en cancel·lar l'edició de 2020, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat confirmaven al mateix temps la de 2021, les coses han canviat i el risc que no se celebri existeix. La decisió de no celebrar el MWC 2020 es va prendre al principi de la pandèmia, quan ningú imaginava els milers de morts i els estralls socials i econòmics que causaria.

Por entre les companyies: demanen clàusules anti-Covid 

Ara el món ha canviat i els expositors volen garanties  per no tornar a perdre la seva  inversió l'any que ve, tenint en compte que, segons 'Invertia', un estand de mida mitjana costa un milió d'euros a cada empresa, inclosos viatges i estances d'hotel. Les companyies de telecomunicacions es plantegen demanar a la GSMA, organitzadora de l'esdeveniment, clàusules anti-Covid, segons el mitjà citat.

Les clàusules es basarien en una indemnització i retorn de part de la inversió a les més de 2.000 companyies de telefonia mòbil participants, en cas que se suspengués el MWC 2021. En definitiva, els expositors busquen tancar un acord semblant al que el govern espanyol ha arribat amb GSMA, que els cobreixi les espatlles en cas de pèrdues, donada la delicada situació pel coronavirus a Espanya i el món, que es preveu llarga. 

La condició del govern als organitzadors

L'Executiu espanyol ha aconseguit un acord amb la GSMA, entitat organitzadora del Mobile, en el qual es compromet a no reclamar els costos que ha suposat a l'Administració General de l'Estat (AGE) la cancel·lació de l'edició de 2020, a canvi de condicions «avantatjoses» en l'edició de 2021 i la pròrroga del contracte de Barcelona com a seu de l'esdeveniment fins a 2024.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres un Reial decret  que regularà els efectes de la suspensió del MWC 2020, així com, «i més important», impulsarà la celebració de les pròximes edicions, acordant ampliar-la fins a 2024, i reafirmant la posició de Barcelona com a «capital mundial del mòbil».