YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La mobilitat entre Catalunya i Andorra es reprendrà després de Setmana Santa

L'ampliació dels desplaçaments més enllà de l'Alt Urgell tirarà endavant si la situació epidemiològica no empitjora

Pla obert de la frontera que separa Andorra i l'Alt Urgell amb una circulació de diversos vehicles
La mobilitat entre Catalunya i Andorra es reprendrà després de Setmana Santa. | ACN

Els ciutadans de Catalunya i Andorra podran desplaçar-se per aquests dos territoris després de Setmana Santa si la situació epidemiològica és favorable. Així ho han plantejat els representants de la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra aquest dijous en una nova reunió del grup de treball bilateral creat per compartir i intercanviar les decisions preses per ambdues institucions pel que fa a les mesures per contenir la pandèmia.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, s'ha acordat que, després d'aquests dies festius, Andorra es pugui assimilar al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat i no només a l'Alt Urgell, amb el benentès que els desplaçaments entre ambdós territoris se cenyeixin a les condicions i limitacions sanitàries establertes amb caràcter general. Durant la trobada s'han posat de manifest les actuals dades sanitàries d'Andorra i de Catalunya, i s'ha tractat de manera específica l'evolució de les mesures que afecten els desplaçaments dels residents entre ambdós territoris.

A la reunió, que ha estat presidida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per part andorrana, i per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la part catalana, hi han assistit també els secretaris d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba; de Salut, Helena Mas; d'Interior, Joan León; d'Infraestructures i Telecomunicacions, Cesar Marquina, i d'Economia, Èric Bartolomé, per la part andorrana, i els secretaris generals de Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, i la secretària d'Acció Exterior i la Unió Europea, Elisabet Nebreda, per la catalana.

Una reclamació andorrana

La mobilitat entre els dos territoris era una petició dels andorrans, després que el Procicat decidís no incloure Andorra en l'aixecament del confinament comarcal que va entrar en vigor el passat dilluns. Davant aquesta qüestió, el govern andorrà es va sentir decebut, ja que durant bona part de la pandèmia han demanat assimilar el país dels Pirineus amb Catalunya en qüestions de mobilitat. Ara, després de Setmana Santa, aquesta assimilació serà una realitat.

Tot això està pendent de l'evolució de la pandèmia, ja que la decisió es podria revocar si les dades empitjoren. Per tal de fer un seguiment periòdic de la situació, s'ha acordat també que la pròxima setmana hi haurà una reunió entre els responsables de salut en la qual es compartiran, entre altres, els processos de cribratge que es realitzen als dos territoris. La següent reunió del grup de treball s'ha fixat per al 6 d'abril.


Comentaris

envia el comentari