Novetats sobre la polèmica al voltant de l'obertura d'una mesquita al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Està previst que el plenari del mes de setembre de l'Ajuntament de Tarragona voti, de manera definitiva, l'aprovació del projecte. Davant aquesta situació, l'associació de veïns de la Unió, que està donant suport als veïns del bloc on s'hauria d'allotjar la mesquita, està plantejant-se mobilitzacions si no aconsegueixen prou suport polític.
Gabriel Muniesa, president d'aquesta entitat veïnal de Sant Pere i Sant Pau, ha explicat a aquest mitjà que «estem cercant els suports polítics suficients per poder evitar l'obertura de la mesquita. Si d'aquí al dia 20 de setembre no els tenim, ens mobilitzarem». El lloc on realitzarien la manifestació, segons ha apuntat Muniesa, «està per determinar». Els veïns tampoc han descartat, com ha avançat el diari Més Tarragona en la seva edició d'aquest dijous, portar el tema als tribunals.
Per Muniesa, «entenem que permetre l'obertura de la mesquita al barri és una discriminació cap al barri». «Des de 2013 no s'ha autoritzat l'obertura de cap centre de culte en un bloc de pisos» ha recordat el president de l'associació de veïns de la Unió. En l'àmbit polític, es dona per fet el suport dels consellers tarragonins del PP, que ja ha avançat el seu vot en contra, i pel que fa al principal grup de l'oposició, el PSC, des de les files socialistes han apuntat, segons la seva portaveu, Sandra Ramos, que «ens reunirem amb els veïns i veïnes sempre que vulguin. Sabem que alguns no estan d'acord amb la mesquita i els escoltarem, és clar».
Un projecte polèmic
El setembre de l'any passat la Junta de Govern de l'Ajuntament de Tarragona va donar llum verda a la nova ubicació de la mesquita que impulsa la Comunitat Islàmica Alassam de Tarragona. Alassam ja havia intentat obrir un centre de culte al carrer Miquel Servet, també al barri de Sant Pere i Sant Pau, però aquest emplaçament va ser rebutjat per l'administració local perquè «no complia les condicions del POUM».