Hi haurà moció de censura al Barça: els promotors presenten més de 20.000 signatures

Ara caldrà validar les firmes, però se n'han recollit molt per sobre del mínim exigit pels estatuts

Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou
Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou | Catalunya Diari

Els promotors del vot de censura contra la junta directiva del Barça liderada per Josep Maria Bartomeu acaben de presentar a les oficines del club un total de 20.731 signatures, força per sobre de les 16.250 necessàries. Un cop validades, doncs, s'iniciarà el procediment per convocar tots els socis a les urnes: Josep Maria Bartomeu serà el tercer president del Barça a enfrontar-se a una moció de censura.

Més de 4.000 signatures més de les necessàries

El passat 31 d'agost, els impulsors de la plataforma 'Més que una moció' endegaven el procés per presentar una moció de censura contra la junta directiva de Josep Maria Bartomeu després de la crisi institucional i esportiva a can Barça, agreujada per la derrota per 2-8 contra el Bayern de Munic als quarts de final de la Lliga de Campions i l'amenaça de marxa de Leo Messi que es va produir el passat 25 d'agost.

En qüestió de 15 dies hàbils, doncs, els impulsors de la moció, que havien organitzat punts de recollida de signatures arreu de Catalunya, han aconseguit el seu objectiu. Fa escasses 24 hores anunciaven que es trobaven a les portes d'arribar al mínim de rúbriques exigit pel club: 16.250. L'esprint final, però, ha estat fulgurant: s'han acabat recollint 20.731 signatures, més de 4.000 més de les que calien.

Ara, el FC Barcelona té deu dies per validar les signatures presentades: en el moment en què se'n validin 16.251, s'haurà de convocar la votació oberta a tots els socis del club per aprovar, o no, la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu. Perquè prosperi i Bartomeu sigui cessat, caldrà que la moció aglutini, com a mínim, el 66% dels suports.

La tercera moció de censura a can Barça

Aquesta serà la tercera moció de censura que es voti al FC Barcelona: les dues anteriors van fracassar. L'any 1998, Josep Lluís Núñez va vèncer contra el grup opositor L'Elefant Blau, i el 2008 Joan Laporta va poder-se mantenir en el càrrec tot i perdre quantitativament la moció amb un 60,6% de vots en contra.


Comentaris

envia el comentari