Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou

La moció de censura contra Bartomeu aconsegueix les firmes necessàries i esperar arribar a les 18.000

La plataforma necessitava 16.521 signatures per tirar endavant la moció

Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou
El tall de signatures necessàries és de 16.521  | Catalunya Diari

La moció de censura contra el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva ja hauria aconseguit les firmes necessàries. Segons ha avançat Rac1, la plataforma ja tindria les signatures suficients per tirar endavant la votació i esperar arribar a les 18.000 firmes al final del dia. 

Posteriorment, es dirigiran a les 18.00 hores de la tarda a les oficines del Camp Nou a entrar les signatures. A partir d'aquest moment, el club tindrà 10 dies per validar les firmes i si s'arriba a la xifra necessària de 16.521 s'engegarà la maquinària per decidir el futur de la junta directiva. Llavors,  s'organitzarà un referèndum on s'ha d'arribar al 66% de vots a favor per destituir els actuals gestors. Sinó s'arriba a la xifra, no es pot plantejar una nova moció de censura pels mateixos motius fins després d'un any.

Sota les consignes de «Rematem la feina» i «Ho tenim a tocar» la plataforma anima a tothom que no hagi signat que ho faci. Per aquest motiu, informa dels llocs on encara es pot dipositar la signatura durant aquest matí. D'altra banda, també cal destacar que durant aquest passat dimecres  es van veure molts missatges a les xarxes socials de persones amb signatures que havien de viatjar fins a Barcelona per portar-les. Així doncs, s'espera supera amb escreix la xifra necessària.

El que podia semblar una odissea ara ja és una realitat. Sense publicitat als mitjans de comunicació ni partits al Camp Nou, la moció de censura ja ha recollit més de 16.000 signatures. Tot un èxit. És la primera vegada a la història del club blaugrana que aquest mecanisme recull tantes signatures. Si s'hagués promogut en condicions normals, sense la pandèmia del coronavirus, la xifra hauria estat major. 

Barça 3-1 Girona

El Barça de Ronald Koeman va jugar aquest dimecres a la tarda el seu segon partit de pretemporada i ho va fer amb una victòria davant del Girona per 3-1. Els blaugranes van oferir una bona versió, adaptant-se al nou sistema del tècnic holandès, i van aconseguir el triomf gràcies a dos gols de Messi i un altre de Coutinho. Un encontre on es van fer menys canvis que al primer partit, senyal que l'entrenador està començant a perfilar l'onze tipus de l'equip. El proper i últim partit de la pretemporada del FC Barcelona serà el dissabte davant l'Elx, en el trofeu Joan Gamper.