Alejandro Fernández, president del PP català.

El PSC i el PP pacten repartir-se una alcaldia al Segrià després d'una moció de censura

Dante Pérez tornarà a ser alcalde, ara pel PP després d'haver-ho estat pel PSC

El PP i Independents per Gimenells, marca vinculada al PSC, han presentat aquest dimarts una moció de censura contra l'alcaldessa de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià), Emma Solans, de l'agrupació d'electors Som Poble. Ambdues formacions han acordat alternar-se en l'alcaldia. Així, el socialista Ivan Alcolea l'ocuparà en els pròxims vuit mesos i, posteriorment, el popular Dante Pérez l'assumirà durant dos anys, fins a la finalització del mandat.

El canvi de regidor socialista ha provocat un desequilibri de forces que ha acabat en moció de censura

En les municipals del 2019, el PP va ser la força més votada, però va obtenir els mateixos quatre regidors que Som Poble, per un del PSC. L'aleshores regidor socialista Antonio Pardos va facilitar la investidura de Solans. Alcolea va rellevar Pardos, després de la mort d'aquest ara fa un any víctima d'un càncer. A través de les xarxes socials, l'alcaldessa Emma Solans ha agraït la confiança rebuda per part dels veïns i ha assegurat que «si marxem, serà amb el cap ben alt i la consciència tranquil·la»:

Dante Pérez ja va ser alcalde... però pel PSC

L'únic regidor socialista del consistori tan sols mantindrà l'alcaldia fins al mes de juny, quan s'arribi a l'equador del mandat. Llavors, el cap de files del PP —que va guanyar les eleccions el 2019—, Dante Pérez, l'ocuparà durant dos anys, fins a les eleccions de 2023. Pérez ja va ser alcalde de Gimenells i el Pla de la Font entre 2015 i 2018, quan era membre del PSC. Posteriorment, però, va fitxar pel PP i es va convertir en home fort del partit a Lleida, liderant la candidatura a les eleccions generals —sense obtenir representació—. De fet, també té números de ser el candidat al Parlament a les eleccions del febrer.

La de Dante Pérez serà la tercera alcaldia del PP a Catalunya en el present mandat, després de Xavier García Albiol a Badalona i Josep Tutusaus a la localitat de Pontons, a l'Alt Penedès.