Servei de rentatge de mascotes

La moda del rentatge de mascotes s'estén a Barcelona

Es creen nous establiments destinats a la neteja i a l'autoneteja d'animals de companyia

El nombre d'animals de companyia a Barcelona creix de forma exponencial: en només un any, la xifra de mascotes de la ciutat havia augmentat un 6,8%, segons dades del consistori. De la mateixa manera, també creixen els locals i companyies dedicats als animals domèstics, com les clíniques veterinàries o les perruqueries canines.  Ara, arriba un nou 'boom' a les ciutats: els establiments de rentatge de mascotes, que permeten banyar-les amb totes les comoditats.

Fresh Animals ofereix servei de rentatge i autorentatge de mascotes

Aquest és l'exemple de Fresh Animals, una empresa del grup Fresh Laundry, que s'especialitza en la neteja animal. Durant els últims anys ha crescut també el servei de tintoreries i autorentat, que funcionen d'una manera semblant als del rentatge de mascotes. 

Roberto Haboba de Fresh Animals
Roberto Haboba destaca «la practicitat» del servei com a punt fort i que permet que vagi a l'alça  | Fresh Animals

 

Els clients porten el seu animal de companyia, normalment un gos, i contracten el servei de rentatge que més s'adequa a allò que necessiten: banyeres, màquines de desinfecció, màquines per eliminar l'olor del pèl, venda de colònies per a animals, etc. El CEO de Fresh Animals, Roberto Haboba, destaca «la practicitat» del servei com a punt fort i que permet que vagi a l'alça. 

Lavakan va apostar pel servei de rentatge fa només un any

També hi ha altres companyies que ofereixen serveis similars, com Lavakan, que l'any passat va apostar per la comercialització del rentatge dels animals, El primer establiment va crear-se al maig de l'any passat i en l'actualitat ja compta amb 14 locals. Opinions dels clients destaquen que aquest servei especialitzat és molt positiu, sobretot, pel que fa a l'assecament del pèl, què és més efectiu, i als sabons, que són més respectuosos amb la pell de l'animal.

De fet, la relació entre salut, higiene i benestar és el motiu pel qual VidaVet va crear el seu servei de perruqueria canina. L'establiment es va crear a El Vendrell l'any 1992 i ara compta amb 8 locals amb servei de veterinari, d'urgències i, en set dels vuit locals, de perruqueria.

Autorentatge mascotes
Els clients valoren el servei per l'assecament del pèl i els productes respectuosos amb la pell | Lavakan

 

Segons el fundador, Domingo Vila, «la importància de la cura del pèl i la pell és una part importantíssima de la salut dels animals». Assegura que el servei de perruqueria «és essencial en la detecció precoç de moltes patologies» i que «molts professionals de la perruqueria animal reconeixen els primers signes de les malalties».

En destaquen la «practicitat» i la «tecnologia»

Aquestes empreses de rentatge i perruqueria de mascotes recomanen acudir als establiments, malgrat poder-ho fer a casa, perquè tenen la maquinària i la tecnologia adequada per als animals. Pel que fa a Lavakan, calculen que a finals del 2019 comptaran amb uns 25 o 30 establiments nous a Espanya. Fresh Animals, en canvi, preveu l'obertura d'uns 30 locals a Catalunya durant els pròxims dos anys.

També et pot interessar...