Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de col·lecció de monedes i mans agafant bitllets d'euro

La moneda de 10 pessetes que val més que 3 sous mínims a Espanya i tots busquen

Es tracta d'una moneda de 3 pessetes amb la figura d'un jove Juan Carlos I, emesa el 1983 i que se subhasta per més de 3.000 euros

La numismàtica ha esdevingut una de les tendències més seguides. Són molts els que busquen als seus calaixos per si troben una moneda que n'hagi multiplicat el valor i els doni una bona alegria per començar l'any.

Actualment, el col·leccionisme de monedes compta amb una enorme popularitat a Espanya, així com a la resta d'Europa. La fascinació ve degut al valor econòmic, però també històric i cultural que en guarden moltes.

En aquest sentit, cal destacar que algunes de les més buscades són les monedes de pessetes emeses entre les dècades dels 50 als 90. Ara, una ha arribat a assolir un valor de milers d'euros que no deixarà indiferents els qui la tinguin.

La moneda de 10 pessetes amb la cara de Juan Carlos I que val milers d'euros

Si estàs pensant a donar una ullada per les teves monedes, has de saber que n'hi ha una de molt interessant. Es tracta de la moneda de 10 pessetes del 1983, que s'ha convertit en una peça molt buscada pel seu valor monetari. Hi podem veure, com és normal, la figura del rei Juan Carlos I, molt jove, i l'escut d'Espanya a l'altra cara.

Moneda de 10 pessetes molt valuosa amb la cara de Joan Carles I
Aquesta moneda de 10 pessetes se subhasta per molts diners a Internet | Ebay

En aquest cas, la moneda compta amb una raresa i significat històric que la posiciona com una de les favorites dels col·leccionistes. De fet, el seu valor a les pàgines de venda de col·leccionisme arriba als 3.250 euros, més que 3 sous mínims a Espanya. Recordem que, actualment, el sou mínim al nostre país se situa als 1050 euros mensuals.

Què has de fer per conèixer el valor de les monedes

Com veus, sempre cal comprovar si comptes amb una moneda que pugui marcar la diferència. Tot i que les pessetes són de les més buscades, també són molts els euros i cèntims que et poden donar una gran alegria.

Per això, convé buscar pels calaixos i, si tens monedes antigues, sol·licitar l'opinió d'un expert. Això ho pots fer en mitjans especialitzats en línia, així com en botigues d'antiguitats o de col·leccionisme.