Muntatge amb Tomàs Molina en un cercle i uns núvols de tempesta

Tomàs Molina respon amb duresa a unes crítiques a les seves prediccions: 'Som porters'

El meteoròleg de TV3 ha contestat després de rebre queixes per haver fallat en predir una tempesta a la zona de Barcelona

Avui dia, les crítiques a les figures públiques estan a l'ordre del dia, i si parlem de meteorologia, és fins i tot més exagerat. Predir el temps no és gens senzill, i al final algú ha d'assumir la responsabilitat de donar la cara. Encara que avui dia els professionals tinguin a la seva disposició tota mena d'eines i models per avançar el temps que farà, les prediccions no sempre es compleixen.

És el que li ha passat recentment a Tomàs Molina, el conegut meteoròleg de TV3. I no parlem de les consecutives 'rebaixes' en les previsions de pluja i neu a Catalunya per a aquest dimecres i dijous, sinó d'una cosa que va passar dilluns. Pel que sembla, Molina va avançar la possible formació d'una tempesta a punts de la Costa Central, cosa que finalment no va passar.

"Ens esteu fent perdre la fe en la vostra professió"

Tot ha començat amb un usuari de X (antic Twitter), que va mostrar la seva disconformitat amb les prediccions poc encertades de Tomàs Molina, Francesc Mauri i Mònica Usart. "Des del sector agrícola i ramader, ens esteu fent perdre la fe a la vostra professió", va assegurar l'usuari.

La cosa no va quedar aquí, perquè també va demanar que "deixin de vendre humor" i "fer pronòstics del tipus aplicació de mòbil". "Sigueu rigorosos i no aneu dient que plourà", va demanar l'usuari, lamentant-se que després la predicció no es compleix.

La tempesta que mai no es va arribar a formar

A aquest primer usuari li va contestar un altre usuari, donant-li la raó. "Diuen que es basen en models i ells no han fallat, que són els altres. No reconeixen mai que s'han equivocat; els falta molta humilitat", ha sentenciat aquest.

En aquest sentit, l'usuari indignat va donar un exemple. "Sense anar més lluny, Tomàs Molina va predir dilluns al matí una tempesta, que es mouria entre el Barcelonès i el Maresme. Res de res", va explicar.

Captura de Pantalla amb la resposta de Tomàs Molina a un usuari de Twitter
Un usuari va esclatar contra Tomàs Molina per una predicció que va acabar fallant | Twitter, @tomasmolinab

Davant aquestes crítiques, el mateix Tomàs Molina no va dubtar a contestar a través del seu compte de X. "La tempesta sortia al model Arome dels francesos, que sol encertar molt bé aquestes situacions. En aquest cas no va anar bé", va reconèixer el meteoròleg.

En aquest sentit, ha destacat que "sempre" reconeix quan "no encerta". "Els 'meteos' som com els porters de futbol, ens fan gol de vegades. Però provi de jugar un partit sense ningú a la porteria", va demanar Tomàs Molina.