Muntatge amb establiment de Bonpreu-Esclat i cercle vermell amb carro de la compra i cartell de "Hores tranquil·les"

La celebrada iniciativa de Bonpreu-Esclat que s'aplica a tot Catalunya

Cada dia durant dues hores s'adapten els establiments perquè les persones amb autisme o hipersensibilitat sensorial se sentin còmodes

Bonpreu-Esclat aplica un any més la iniciativa anomenada 'hores tranquil·les'. És una mesura que, juntament amb la Federació Catalana d'Autisme, pretén afavorir el benestar de les persones amb autisme i hipersensibilitat sensorial.

Cada dia, de 15.00 a 17.00, es redueix la intensitat lumínica i acústica de cadascun dels seus establiments. Es desconnecta el fil musical i el canal d'àudio, no es fa ús de la megafonia, s'apaguen les pantalles digitals i, a més, es tanca l'accés a la zona de jocs.

Una iniciativa que reivindica la inclusió social

Així mateix, s'apliquen altres mesures per poder disminuir el soroll generat a les botigues. Es redueix la utilització de la màquina de neteja, així com la freqüència d'obertura de la porta del magatzem i la utilització de transpaletes.

Tal com apunten a la seva web, “volem oferir serveis de qualitat que contribueixen al creixement i apoderament del teixit associatiu relacionat amb el TEA (Trastorn de l'Espectre Autista)”. Aquest tipus d'iniciatives busquen promoure l'accessibilitat per a tots els clients, demostrant el compromís de Bonpreu amb la comunitat.

Bonpreu-Esclat també facilita la compra a persones amb discapacitat visual

D'altra banda, fa un temps que la cadena de supermercats va adaptar les targetes client al sistema Braille per a tots els consumidors que tenen problemes visuals. A més, els fulletons promocionals també els van adaptar, millorant la gamma de colors i el contrast cromàtic.

Mans subjectant una targeta client de Bonpreu-Esclat adaptada al sistema Braille
Un nou disseny per a persones amb discapacitat visual | BonpreuEsclat

Aquests projectes tenen com a objectiu que tothom pugui accedir als serveis de Bonpreu-Esclat en igualtat de condicions. La cadena reivindica la inclusió social a tots els àmbits de la vida.