Muntatge de col·lecció de monedes i mans agafant bitllets d'euro

La moneda de 20 pessetes per la qual els col·leccionistes paguen el que sigui

Aquesta moneda és una de les més buscades per la seva raresa

El col·leccionisme de monedes és un dels passatemps amb millor valoració a causa de tot allò que es pot aconseguir gràcies a ell. Actualment, de fet, es poden obtenir grans quantitats de diners si comptes amb l'exemplar adequat.

Des que hi ha les monedes hi ha persones que estan disposades a tenir-les totes. O, almenys, aquelles considerades com a rares o que tinguin alguna característica especial. En aquest sentit, les pessetes ja s'han posicionat com a unes de les més desitjades.

Tot i que des del Banc d'Espanya ja no canvien les pessetes per euros, això no és un problema per als qui les continuen tenint a casa. I és que, moltes vegades, saben que les podran vendre multiplicant-ne el valor.

Aquesta moneda de 20 pessetes és una de les més buscades

Són moltes les monedes de pessetes que capten l'atenció dels col·leccionistes. No obstant això, n'hi ha algunes que són especials per dades o aspectes concrets, cosa que fa que augmenti el seu valor al mercat.

En aquesta ocasió, una de les que capta totes les mirades és la moneda de 20 pessetes del 1900 de Catalunya. Actualment, aquest exemplar s'ha convertit en un dels més ben pagats, per la seva originalitat.

Muntatge d'un fons desenfocat i dues cares d'una moneda de 20 pessetes del 1900 de Catalunya
Aquesta moneda és una de les millors pagades | Getty Images, Bidinside

Una moneda històrica de gran valor

L'any 1900, la Unió Catalanista va voler rescatar la moneda catalana. Per aquest motiu, van decidir encunyar peces d'or, plata i coure a aquest efecte. Tot i això, destaca que aquests exemplars no portaven gravats el seu valor.

En lloc d'això, es reconeixien per les mesures i el contingut en metall, que s'equiparaven al de la resta de les monedes espanyoles que existien a l'època. Per una banda, comptaven amb la imatge de Sant Jordi. Al revers, apareixia l'escut català.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La seva història fa que assoleixin bons preus al mercat

Es tracta d'una moneda d'estil modernista que va ser dibuixada per Juli Vallmitjana. En l'actualitat, aquest estrany exemplar de 20 pessetes del 1900 es considera com una de les monedes més buscades i, per tant, més ben valorades, pels col·leccionistes. Tots aquests detalls fan que es pugui vendre entre 8.900 i 10.000 euros. No obstant això, també hi ha persones disposades a pagar 14.000 dòlars per ella.

Altres monedes de pessetes que et poden fer guanyar diners

D'altra banda, també, la moneda de 20 pessetes del 1900 no és l'única que pot tenir un gran valor. A continuació, et deixem altres de les més conegudes.

20 pessetes de 1889

També de 20 pessetes, però del 1889, aquesta moneda pot assolir un gran valor. Al seu revers apareix Alfons XIII de nen i el seu preu ha ascendit a causa de l'antiga que és, així com la seva escassetat actualment. Pot assolir els 405 euros a les licitacions 'online'.

Moneda de 100 pessetes d'Alfons XIII

També de l'època d'Alfons XIII, aquesta moneda de 100 pessetes ha assolit un gran valor a les subhastes. Data del 1897 i compta amb la inscripció: «Alfons XIII per la Gràcia de Déu». Només es van produir 810 exemplars i cadascun pot assolir els 3.000 euros.

Moneda de 5 pessetes de 1949

La moneda de 5 pessetes del 1949 també és interessant. I és que es van encunyar fins al 1952 i, com indiquen des de Caixabank: «Avui poden costar entre 12.000 i 20.000 euros, depenent del seu estat de conservació».

Muntatge amb la moneda de 5 pessetes encunyada el 1949 amb les estrelles 19 i 52
Altres monedes de pessetes poden assolir un valor de fins i tot 20.000 euros | España Diario TIPS

25 pessetes de 1980

Les 25 pessetes del 1980 també poden ser interessants. Sí, perquè van encunyar-se aquest any i feien una referència prèvia al Mundial de Futbol de 1982. Al seu anvers es pot veure la cara de Joan Carles I i, ara, es pot vendre a les subhastes per un preu de 500 euros.