Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses pessetes amuntegades amb una mà amb bitllets d'euros i una dona sorpresa

La moneda de 5 pessetes que ara val una fortuna: valorada en 40.000 euros

El món del col·leccionisme compta amb peces molt cobejades, que són considerades com a autèntics tresors

Les pessetes han esdevingut grans tresors per als col·leccionistes i seguidors de la numismàtica. Aquesta antiga moneda de curs legal a Espanya, vigent fins a l'any 2002, té nombrosos exemplars que poden assolir un valor realment sorprenent. Moltes d'aquestes peces estan cobejades, i hi ha gent que dedica moltíssim temps a trobar aquest tipus d'objectes.

El preu d'aquestes monedes varia segons certs atributs. Els errors d'encunyació, les rareses, la seva escassetat al mercat, el motiu de la seva emissió o l'estat de conservació juguen un paper fonamental per determinar el valor final. Hi ha una gran varietat, però les monedes de 5 pessetes d'abans de 1949 destaquen per sobre de la resta, i es poden vendre per fins a 80.000 euros.

La moneda de 5 pessetes del 1870 que et pot donar una alegria

Les monedes de 5 pessetes encunyades el 1870 estan molt buscades. A causa de la seva antiguitat són difícils de trobar, i la baixa quantitat d'exemplars disponibles n'eleven el valor. Per exemple, la moneda d'aquell any en estat de "Flor de Cuño" (FDC) -conserva la seva brillantor original-, pot ser comprada per fins a 40.000 euros.

Altres exemplars de la mateixa sèrie amb algun desperfecte o una mica més deteriorats han tingut preus d'entre 12.500 i 39.000 euros.

moneda de 5 pessetes 1870
Aquesta moneda es pot vendre per fins a 40.000 euros | Foronum

El col·leccionisme requereix molt de temps i capacitat d'inversió

Per a molts col·leccionistes, les pessetes representen una gran oportunitat. Tenir una d'aquestes monedes genera una satisfacció màxima, encara que el preu a pagar –mai millor dit– és molt alt. Els compradors han d'estar disposats a fer grans desemborsaments per complir els seus desitjos.

Les persones interessades en aquestes peces han d'estar atents a les subhastes, encara que en pàgines com eBay també en pots trobar algunes. Aquells que venguin aquestes monedes poden rebre una gran quantitat de diners a canvi, que sempre és benvinguda. Per conèixer el valor real, pots acudir a un especialista o comprovar-ho a un portal de compravenda.

Així mateix, ja hi ha aplicacions per al mòbil que poden taxar el preu de les monedes. Google Lens, Maktub, Coinscope i Coinsnap proporcionen un valor aproximat mitjançant una foto única. El programa analitza la imatge, la compara amb la base de dades i ofereix una primera referència de preus.

Les pessetes s'han consolidat com a objectes d'alt valor al món de la numismàtica. Si tens alguna d'aquestes monedes en algun racó de casa teva, no dubtis a buscar-la, ja que pots obtenir un enorme premi increïble.