Monedes de cèntim d'euro amuntegades

La moneda rara d'1 cèntim per la qual paguen fins a 50.000 €: imatge d'un roure

Mira bé a les teves butxaques per si tens aquest estrany exemplar

El col·leccionisme de monedes és un dels més seguits quan desitges guanyar un extra de diners. La numismàtica s'ha convertit en un mercat capaç de moure milions d'euros i, per això, cada cop atrau més apassionats.

Hi ha certes monedes que, gràcies a les seves característiques especials, aconsegueixen despertar l'interès dels col·leccionistes. És el cas d'aquelles peces antigues, ben conservades o que són escasses al mercat i tenen errors d'encunyació.

Tot i que no tots els exemplars que compleixen aquests requisits multipliquen el seu valor, la veritat és que hi ha moltes monedes i bitllets que sí que ho fan. En aquest aspecte, conèixer-los és fonamental a l'hora d'aconseguir aquests diners extra que busques.

Els cèntims també poden tenir un gran valor

Són unes de les monedes menys valorades per molts. Tot i això, els cèntims també tenen la seva importància dins del mercat del col·leccionisme. En aquest cas, abans de gastar aquests diners solts que tens al moneder, has de parar atenció.

Monedes d'1, 2 i 5 cèntims d'euro amuntegades
Para atenció a les monedes de cèntims abans de desfer-te d'elles | España Diario TIPS

El més recomanable és mirar algunes publicacions especialitzades per comprovar si pots tenir al teu moneder o butxaca alguna de les monedes més valorades actualment. Com dèiem, has de comprovar també els cèntims.

En aquest sentit, les monedes de cèntim també poden despertar l'interès dels col·leccionistes. Si això passa, poden multiplicar, i molt, el valor de sortida. És el que passa amb un exemplar concret.

Aquesta és una de les monedes més buscades

Si et pensaves que les monedes de cèntim només serveixen per destorbar al moneder, cal que en coneguis una que provoca grans alegries. Actualment, ja s'ha guanyat el títol com un dels exemplars més buscats entre els col·leccionistes.

Es tracta de la moneda de cèntim encunyada a Alemanya el 2002. Tot i el que pugui semblar, és un d'aquests considerats com a exemplars 'rars'. Això ha fet que el seu valor es multipliqui fins arribar a oferir-se per 50.000 euros en subhastes.

La moneda és un disseny de Rolf Lederbogen. A la mateixa, es pot veure el dibuix d'un roure al revers. També està elaborada amb un altre tipus d'acer. Això fa que tingui un to diferent del de la resta de monedes de cèntim d'Alemanya i dels altres països.

Moneda d'un càntim fabricada a Alemania l'any 2002
La moneda més buscada té el dibuix d'un roure i és de l'any 2002 | España Diario TIPS

 

Què has de fer si la tens?

Com veus, aquesta moneda d'un cèntim d'Alemanya compta amb diverses característiques que l'han convertit en una de les més buscades dels últoms anys. En el cas que puguis pensar que la tens a casa, hi ha algunes recomanacions a seguir.

Una passa per fer una ullada pels portals de subhastes 'online' especialitzats, o bé dirigir-se de manera presencial a les botigues especialitzades en numismàtica. D'aquesta manera, podràs aconseguir més informació sobre què fer i el seu valor.

Només els experts tenen la capacitat necessària d'assessorar-te i recomanar-te la millor opció per a tu. Recorda que es tracta d'una moneda especial que els col·leccionistes volen tenir a qualsevol preu.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Una moneda que val fins a 50.000 euros

Un dels grans errors dels aficionats és subestimar les monedes de cèntim a causa de l'escàs valor que tenen al mercat ordinari. A més, a causa del seu color i pes , compten amb el desavantatge que solen passar desapercebudes.

Això fa que, sense ni tan sols saber-ho, puguis tenir a la teva bossa o moneder una moneda amb un gran potencial. Per això és important estar ben assessorat en tot moment. En cas de dubte, no triguis a consultar-ho amb un expert.

Com has vist, en el cas concret d'aquesta moneda de cèntim encunyada a Alemanya, que destaca pel seu dibuix de roure i per estar fabricada en un altre material, podràs aconseguir fins a 50.000 euros, com ja ha passat en casos anteriors.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!