Monedes antigues

Les monedes de 100 pessetes per les quals paguen fins a 150.000 €: mira bé per casa

Aquests exemplars són dels més buscats pels col·leccionistes

Les pessetes no són només una moneda que resideix al nostre record. Encara són moltes les persones que tenen a casa algun exemplar. Sobretot, des que el Banc d'Espanya va decidir que ja no es poden canviar per euros.

Tot i això, després d'aquest anunci no tot és dolent. Potser encara guardes alguna moneda que té un gran valor i ni tan sols ho sàpigues. Com a curiositat, les pessetes es van començar a emetre el 1868 i van durar fins a l'any 2001.

Amb una llarga història a l'esquena, n'hi ha algunes, sobretot les més antigues, que estan molt cotitzades. Alguns exemplars són considerats autèntiques relíquies per les quals els col·leccionistes paguen grans quantitats de diners, multiplicant-ne el valor.

Les monedes de 100 pessetes poden ser molt valuoses

Tot i que són moltes les monedes de pessetes que pots vendre a bon preu dins del mercat del col·leccionisme, alguns dels exemplars més ben valorats són els de 100 pessetes, que criden l'atenció dels col·leccionistes.

Persona amb una lupa i monedes a les mans
Les monedes de 100 pessetes són de les més cotitzades. | Getty Images

En certs portals de subhastes, com ara Etsy, eBay, Foronum o Catawiki, s'han arribat a vendre monedes de 100 pessetes per 150.000 €. Sens dubte, una xifra  que destaca per sobre de la resta.

Aquestes són les monedes de 100 pessetes més cotitzades

Com passa amb tota mena d'articles, no totes les monedes de 100 pessetes tenen un gran valor. No obstant això, l'atenció cau sempre en aquells exemplars que sí que en tenen. N'hi ha cinc en concret que resulten molt interessants.

Moneda de l'any 1870

Una de les monedes més cotitzades és la de 100 pessetes de l'any 1870. Aquests exemplars són molt complicats de trobar, ja que només es van posar en circulació 12 monedes d'aquest tipus aquest any. Això, és clar, fa que la moneda sigui més cara.

Foto moneda 100 pessetes
Aquesta és la moneda 100 pessetes per la qual es paga 150.000 € | NUMISMÀTICA

De fet, el preu pot arribar als 150.000 €. Aquesta moneda es va encunyar durant el govern provisional després de la caiguda d'Isabel II d'Espanya. S'hi pot veure l'escut monàrquic oficial, així com l'efígie que simbolitza la sobirania nacional.

Moneda de l'any 1897

Una altra de les monedes de 100 pessetes que continua tenint un gran valor és la de l'any 1897. No obstant això, en aquest cas el preu baixa fins als 3.000 €, una xifra que tampoc no està gens malament, tenint en compte que parlem de tan sols un exemplar. Aquest tipus de monedes són més senzilles de trobar, ja que estaven en circulació les darreres dècades del segle XIX.

Moneda de l'any 1980

D'altra banda, encara que el seu valor també disminueix, les monedes de 100 pessetes que circulaven a la darrera dècada del segle XX no deixen de ser interessants. Per la moneda de 100 pessetes de l'any 1980 us poden pagar uns 500 €. Hi veiem la cara el rei Joan Carles I.

Moneda de l'any 1966

Un cas molt destacable és el de la moneda de 100 pessetes del 1966. En aquest sentit, el preu varia entre els 200 € i els 300 €. Tot i això, el seu valor rau en un error de fabricació. En concret, en una de les estrelles apareix el número 69, quan en realitat hauria d'aparèixer el 66, és a dir, l'error està relacionat amb l'any en què es va encunyar. Això la converteix en una altra de les més atractves per als col·leccionistes.

Moneda de 100 pessetes de l'any 1966
Aquesta moneda de 1966 té un error d'encunyament. | PORTAL FUENTERREBOLLO

Moneda de l'any 1983

Finalment, coneguda com a 20 duros, també crida l'atenció la moneda de 1893. De 100 pessetes i color daurat, el seu valor és d'uns 55 €. Tot i que és més baix que el de la resta d'exemplars, també cal tenir-la en compte, i més ara que no es pot canviar.

Moneda de 100 pessetes de l'any 1983
La moneda de 1983 és més fàcil de trobar. | NUMISMÁTICA LLAMAS

En aquest sentit, s'espera que totes aquestes monedes continuïn revalorant-se amb el pas del temps. Com més anys passin, més antigues seran i més història hi tindran.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!