Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020

Els brots del Segrià podrien haver-se estès a altres comarques: Dues monitores infantils donen positiu

Les activitats infantils han quedat suspeses als dos casals afectats

Dues monitores de casals infantils pròxims al Segrià han donat positiu  per coronavirus  i totes les seves activitats han quedat suspeses. Els casos s'han registrat a les poblacions d'Albesa, a la Noguera; i a Tàrrega, a l'Urgell, tal com ha informat el diari 'Segre'.

De moment es desconeix si la transmissió del virus està vinculada als brots del Segrià, però totes dues localitats han decidit cancel·lar els casals i suspendre totes les activitats infantils que hi havia previstes aquest estiu «per prevenció».

En el cas d'Albera, la decisió l'han pres l'Ajuntament i l'AMPA de l'escola de la localitat. La monitora del casal, gestionat per la cooperativa Lleure Quàlia, fa una setmana que no anava a treballar perquè era contacte  d'una altra persona  confirmada positiva, motiu pel qual el risc d'haver contagiat altres persones, i per tant, d'haver-hi un nou brot a la comarca, és gairebé nul, segons el citat mitjà. 

El cas de Tàrrega és diferent, perquè la monitora d'un altre casal, gestionat per la mateixa cooperativa, va donar positiu quan es va fer la prova. La cooperativa ja ha anunciat que farà la prova PCR  a tots els seus monitors.

Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, ha demanat durant la seva entrevista a TV3 «extremar les mesures d'higiene i seguretat» en aquest tipus d'activitats que concentren molts menors i monitors. Pere Godoy, cap de l'àrea epidemiològica de Lleida, també ha demanat molta precaució en aquests casos i seguir les informacions de les autoritats sanitàries. 

Els casos es troben en estudi i es desconeix si estan vinculats als brots del Segrià

De moment, tots dos casos es troben «en estudi» i rastreig de contactes per esbrinar com es van contagiar les dues monitores i si tenen relació amb els brots del Segrià que han provocat el confinament de tota la comarca.

En cas que la resposta sigui positiva i que es confirmi que el brot del Segrià s'ha estès a altres comarques, caldrà vigilar i controlar ràpidament la transmissió del virus per evitar que es descontroli i que Lleida hagi de seguir confinant les seves comarques en ple estiu.