La direcció de Montajes Rus rebaixa l'ERO a 166 treballadors

A 10 dies de finalitzar el termini, les negociacions amb el comitè d'empresa segueixen sense acord

Pla obert del tall de la C-16 que han fet els treballadors de Montajes Rus
Els treballadors de Montajes Rus van tallar la C-16 a l'alçada de Sallen per protestar contra l'ERO | ACN

La direcció de Montajes Rus ha proposat al comitè d'empresa rebaixar el nombre d'acomiadaments a 166, un 33% menys dels que va plantejar inicialment quan el passat 21 de juliol va anunciar que presentaria un ERO a 248 treballadors.

Ho va fer després que ICL, empresa que els tenia com subcontractats a la mina de Vilafruns, anunciés el tancament de les instal·lacions. Tot i la rebaixa, comitè i direcció segueixen sense arribar a un acord. Cal recordar que el proper 23 d'agost finalitza el període de negociacions.

L'empresa rebaixarà l'ERO

En la reunió celebrada aquest dimecres entre comitè d'empresa i direcció, la cinquena des de l'anunci de l'ERO, l'empresa ha plantejat la rebaixa. Pel que fa a les indemnitzacions, ha suggerit el pagament a 22 dies per any treballat –amb un topall de 12 mensualitats. També que les indemnitzacions superiors als 11.000 euros es pagaran en dos teminis: el 70% en el moment de l'acomiadament i el 30% restant en un termini de 60 dies.

Fonts sindicals han explicat a l'ACN que s'oposen a la darrera proposta i que mantenen la voluntat d'evitar el màxim d'acomiadaments. Cal recordar que el comitè va suggerir a Montajes Rus posposar l'ERO i aplicar un ERTO fins al setembre, quan es preveu que ICL presenti el seu pla de viabilitat, on s'espera que es contempli un quart torn i fins i tot un cinquè torn de treball. Els sindicats creuen que amb l'ampliació es podrien reabsorbir més llocs de treball de Montajes Rus.

Els sindicats també són partidaris d'aturar l'ERO fins al setembre, que és quan hi ha prevista una reunió entre el comitè d'empresa de Montajes Rus, direcció d'empresa, ICL, delegació del Govern a la Catalunya Central i consells comarcals del Bages i Berguedà per abordar el tancament de la mina.

Protesta a les portes de l'empresa

Una vintena de treballadors es van concentrar a les portes de la reunió, celebrada a les instal·lacions de l'Associació comarcal d'empresaris del Berguedà. Coincidint amb les negociacions, els treballadors de Montajes Rus han engegat mobilitzacions de rebuig a l'ERO.


Comentaris

envia el comentari