L'exconseller Lluís Puig, entre els premiats a la Gala d'Adifolk que se celebrarà a Montblanc

Rebrà el premi a la Personalitat de l’Any 2018. També es guardonarà al Grup de l’Any i la Federació de l’Any. La Gala tindrà lloc aquest diumenge 25 de novembre

Aquest diumenge 25 de novembre, l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc acollirà la 1a Gala de l’Any de l’Associació per a la Difusió del Folklore, Adifolk, on es faran públics els guardonats en les categories Premi al Grup de l’Any 2018 i Premi a la Federació de l’Any 2018. Ja s’ha avançat un dels premiats: el Premi a la Personalitat de l’Any 2018 recaurà a Lluís Puig Gordi, Conseller de Cultura  del Govern de Carles Puigdemont.

La cerimònia tindrà lloc a les 18.00 hores i servirà per a prestigiar i reconèixer tota la feina que fan les entitats que col·laboren durant l’any en les diferents activitats que organitza l’associació. Es preveu que la gala compti amb una àmplia representació de la cultura popular montblanquina.

Enguany la celebració es fa a Montblanc aprofitant que és la Capital de la Sardana 2018. De fet, des d’Adifolk han informat que la Gala de l’Any se celebrarà anualment a la ciutat que ostenti aquesta capitalitat, amb el propòsit de consolidar els Premis.

Un total de 14 associacions montblanquines

Durant la cerimònia,  seran catorze, en total, les associacions de la capital de la Conca de Barberà que hi participaran: l'Aula de Sons, Dimonis de Montblanc, Coral Flor de Lis, Grup d’havaneres ‘Havana Vieja’, Banda de Música ‘Verge de la Serra’, Grallers de Montblanc, Amics dels Gegants de Montblanc, Grup Sardanista del Museu, Àliga, Drac, Aligot i Drac Petit, la Mulassa i la Mulasseta, els Torraires de Montblanc, els Balls de Bastons, i els Gegants i Nanos.

Durant la gala es farà un  repàs de les activitats organitzades per Adifolk l’any 2018, marcat per la participació en l’Smithsonian Folklife Festival de Washington, i en el qual també s’han celebrat les tradicionals Jornades Internacionals Folklòriques i la segona edició de la Diada d’Adifolk a Perpinyà. Aprofitant la presència d’un ampli gruix d’entitats de la cultura popular catalana, Adifolk anunciarà la ciutat europea que acollirà el 32è Aplec Internacional 2019.

«Es preveu una assistència destacada de convidats, autoritats de les diferents institucions,  representants de les Federacions catalanes de cultura popular, de grups d’arreu de Catalunya», com a comentat el president d’Adifolk, Ivan Besora.