Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla tancat d'una dona fent-se una prova PCR

Montse, l'educadora que ha passat dos mesos i mig infectada de Covid

Va patir tots els símptomes de la Covid-19 i va derivar en una bronquitis, de la qual encara té seqüeles

Pla tancat d'una dona fent-se una prova PCR
Va patir tots els símptomes de la Covid-19 i va derivar en una bronquitis, de la qual encara té seqüeles | ACN

El coronavirus ens ha tocat de prop a tots. A uns més que d'altres, sigui en primera persona o d'alguna persona propera. I entre tots els casos, en trobem alguns d'extrems. Segons els experts, el coronavirus té un temps màxim d'incubació de deu dies, encara que en la majoria d'infectats els símptomes solen aparèixer entre dos i set dies després de l'exposició. 

Encara que, seguint aquest patró, les persones hagin de mantenir-se deu dies en quarantena, però hi ha alguns casos que aquest temps se supera molt. Aquest és el cas de Montse Dosil, la qual ha estat dos mesos donant positiu per coronavirus

Montse és una educadora, la qual ha estat dos mesos infectada del virus: «durant dos mesos he anat donant positiu, amb càrrega viral baixa, però han estat quatre PCR amb resultat positiu», explica el diari digital 'El Nacional'. 

Tots els símptomes en etapes diferents

Els seus símptomes des d'un inici van ser afonia, diarrea i mal de cap durant un viatge amb la seva família. Tot i acudir al metge just tornar, només li va receptar antibiòtics, ja que li va detectar sinusitis a banda dels símptomes inicials. Finalment, veient que els símptomes no milloraven, li van realitzar una PCR, la qual va resultar positiva. 

Tot i haver estat en constant contagi amb la resta de membres de la família, ningú més va contagiar-se. Així, la Montse va haver d'aïllar-se. «Vaig tenir tots els símptomes en diferents etapes, mal de cap, afonia, ni gust, ni olfacte, pèrdua dels cabells, uns dies febre i altres no, en general, tot molt alterat», explicava en l'entrevista amb el citat mitjà anteriorment. «Només de parlar ja t'ofegues», remarcava per explicar la duresa dels símptomes d'aquesta malaltia. 

També ha tingut paraules pel tracte rebut per part del seu CAP: «les vegades que parlava amb el CAP em deien de prendre'm paracetamol i un xarop per a la tos». Tot i això, assegura que «del CAP pots tenir una trucada a la setmana o dues» i que «et sents com si fossis un número». 

Seqüeles molt greus

A banda, les seqüeles del coronavirus van resultar més greus que la malaltia com a tal. «Com a seqüela m'ha quedat una bronquitis», amb la qual, afegeix, va trucar al 061 un dia que s'estava ofegant i els sanitaris li van assegurar que el que tenia era ansietat. També va començar a tenir dolor a la cama. Quan va investigar una mica sobre el que podia tenir, va veure que podia ser una trombosi: «gairebé no tenia pols a l'engonal». 

Segons Montse, els ànims durant tants dies de quarantena són baixos. «Plores molt, no sé per què, però és així. Mires revistes, intentes parlar amb gent, fas videotrucades amb la família que està al menjador de casa...». «Hi ha dies que estàs una mica espantada perquè no saps com et llevaràs l'endemà», assegura. 

Tot i això, actualment assegura que està i és positiva. Però pel que fa al seu estat físic, encara no està al 100%: «Amb el poc que faig, m'ofego», explica, posant com a exemple que queda per a fer un cafè amb les seves amigues i que no té gaires forces per a més.