Hilda Silverio amb un gran somriure

Mor als 52 anys Hilda Silverio, influencer que va desafiar el càncer amb un somriure

La canària mai no va perdre el somriure, encara que des de fa setmanes es trobava en fase terminal

Hilda Siverio, la 'influencer' que va ajudar a visibilitzar la dura lluita contra el càncer a Espanya, ha mort aquest dijous envoltada dels seus. Hilda patia un càncer de mama triple negatiu, un dels carcinomes més agressius que hi ha. Es trobava des de feia setmanes en estat terminal.

Encara que els metges ja no donaven esperances de recuperació, la canària va afrontar el final amb la mateixa fermesa amb què va lluitar contra el càncer. La seva vida va canviar fa vuit anys, quan va rebre el diagnòstic fatídic. Lluny d'enfonsar-se, va decidir convertir la lluita en un referent per a altres malalts.

La mort de Hilda Siverio arriba poques setmanes després de la mort de la 'influencer' Elena Huelva, també malalta de càncer. Totes dues han estat un referent en la visibilització d'aquesta malaltia. A les darreres hores s'han succeït els missatges de dolor per la pèrdua d'aquest referent.

Ha mort Hilda, exemple per a tothom

El darrer 19 d'octubre, dia mundial contra del càncer, Hilda va anunciar que li quedava poc temps de vida. Va ser un cop per als milers de seguidors que acumulava a les xarxes socials. Tot i això, no va deixar d'enviar missatges d'optimisme des de la sala de l'hospital on va rebre cures pal·liatives.

Ahir a la tarda, l'alcalde de Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, va donar la trista notícia: «Hilda Siverio, una lluitadora infatigable, un exemple de vida davant de l'adversitat, ens deixa avui. Una alegria que s'apaga al nostre dia a dia, però que quedarà a la memòria col·lectiva», va dir l'edil.

L'alcalde va destacar l'«actitud positiva» de Hilda i com «ens va ensenyar a viure com ningú». Les xarxes socials no han trigat a reaccionar i molts famosos i gent anònima estan deixant el seu missatge de comiat. En el record hi ha l'exemple de dignitat d'una dona que no es va deixar doblegar.

Muntatge de Hilda Silverio i un hospital
Hilda Silverio ha deixat un gran llegat. | INSTAGRAM @HILDA_5

La història de Hilda: lluitadora fins al final

El 2014, embarassada del seu tercer fill, Hilda va notar un bony que va fer saltar totes les alarmes. La canària va rebre el pitjor dels pronòstics: patia un càncer de mama triple negatiu metastàsic. Des de llavors, va decidir compartir la lluita quotidiana per visibilitzar la malaltia.

Els seus últims dies també van estar marcats per la polèmica, ja que la seva filla petita va demanar que els fans deixessin de enviar missatges. Un dels seus fans fins i tot va intentar colar-se a l'hospital. Tot això no va entelar el llegat d'una dona que sempre va afrontar l'adversitat amb un somriure.

«Treu-li un somriure al càncer» era el lema de Hilda Siverio, la canària que va demanar als governs més fons per a la investigació. No només per al càncer, sinó per a qualsevol tipus de malaltia. El càncer de mama triple és un dels més agressius que hi ha perquè hi ha molt poc marge de cura.

Els famosos diuen adeu a Hilda

Hilda era una persona molt coneguda, ja que només a TikTok reunia 1,5 milions de seguidors. En la seva última publicació, només fa set dies, apareixia amb la màscara del seu estimat carnaval de Tenerife. Ara, després de conèixer-ne la mort, les mostres de condol se succeeixen.

«Ai, amiga! Descansa, guerrera! Quin bon llegat ens deixes de vida, sempre et recordarem», diu Soraya Arnelas. Falete també ha tingut unes paraules per a la 'influencer': «et recordarem amb el teu etern somriure». «Ets i seràs sempre una inspiració de vida i alegria», diu Belinda Washington.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp