ÚLTIMA HORA

🚑 Espanya no registra cap víctima mortal per coronavirus en les darreres 24 hores

Mor per coronavirus l'exdiputada del PSC África Lorente

L'exdiputada del PSC va perdre el seu marit ara fa 5 anys
África Lorente, l'exdiputada del PSC
África Lorente va morir el passat dissabte | Cedida

 

L'exdiputada del PSC al Parlament de Catalunya África Lorente Castillo, de 65 anys, va morir el passat dissabte, 2 de maig, per culpa del coronavirus. Lorente era una veterana socialista i va ser primera secretària del partit al Baix Llobregat i regidora a l'Ajuntament deCastelldefels durant més de 20 anys.

 

Una vida molt marcada per la política

Va néixer a Tànger l'any 1954, i va arribar a Catalunya amb poc més de 20 anys, adquirint el carnet de la federació catalana del PSOE, un dels partits que, juntament amb el PSC Congrés i el PSC Reagrupament, va conformar l'actual PSC amb la fusió l'any 1978. «El 1976 érem vint i ja ens barallàvem», recordava Lorente en una entrevista fa temps, en referència a les disputes internes quan va arribar a Castelldefels.

 

Lorente va llicenciar-se en filologia anglesa i va exercir com a professora d'anglès. Fa 5 anys va jubilar-se i des d'aleshores dedicava el seu temps a les seves passions: viatjar i escriure. El passat febrer va visitar el seu germà a Uruguai, qui just havia superat un càncer.

 

L'exdiputada del PSC va tenir dos fills amb amb Agustín Marina, a qui va conèixer en arribar a Castelldefels. Marina va ser el primer alcalde democràtic i va estar 23 anys al càrrec. Va morir fa 5 anys.Comentaris

envia el comentari