Mor per coronavirus l'exdiputada del PSC África Lorente

L'exdiputada del PSC va perdre el seu marit ara fa 5 anys

África Lorente, l'exdiputada del PSC
África Lorente va morir el passat dissabte | Cedida

L'exdiputada del PSC al Parlament de Catalunya África Lorente Castillo, de 65 anys, va morir el passat dissabte, 2 de maig, per culpa del coronavirus. Lorente era una veterana socialista i va ser primera secretària del partit al Baix Llobregat i regidora a l'Ajuntament deCastelldefels durant més de 20 anys.

Una vida molt marcada per la política

Va néixer a Tànger l'any 1954, i va arribar a Catalunya amb poc més de 20 anys, adquirint el carnet de la federació catalana del PSOE, un dels partits que, juntament amb el PSC Congrés i el PSC Reagrupament, va conformar l'actual PSC amb la fusió l'any 1978. «El 1976 érem vint i ja ens barallàvem», recordava Lorente en una entrevista fa temps, en referència a les disputes internes quan va arribar a Castelldefels.

Lorente va llicenciar-se en filologia anglesa i va exercir com a professora d'anglès. Fa 5 anys va jubilar-se i des d'aleshores dedicava el seu temps a les seves passions: viatjar i escriure. El passat febrer va visitar el seu germà a Uruguai, qui just havia superat un càncer.

L'exdiputada del PSC va tenir dos fills amb amb Agustín Marina, a qui va conèixer en arribar a Castelldefels. Marina va ser el primer alcalde democràtic i va estar 23 anys al càrrec. Va morir fa 5 anys.


Comentaris

envia el comentari