Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'Albert Solà, qui deia ser el fill de Joan Carles I.

Mor sobtadament Albert Solà, el català que assegurava que era el fill de Joan Carles I

Solà es va desplomar al bar on anava habitualment, a la Bisbal d'Empordà | Havia escrit el llibre 'El monarca de la Bisbal', on deia ser el fill de l'emèrit

Albert Solà, l'home que deia ser el fill de Joan Carles I, ha mort en un bar de la Bisbal d'Empordà. Solà, de 66 anys, va morir el passat dissabte, 8 d'octubre, de manera sobtada. L'home es va desplomar al bar de la Bisbal on acudia cada nit després de treballar. 

Albert Solà, cambrer de professió, va sostenir durant tota la seva vida que era fill del rei emèrit i fins i tot va arribar a escriure un llibre explicant-ho. El monarca de la Bisbal, de l'editorial Penguin Random House, aportava una sèrie de dades que —sempre segons ell— sostenien que era descendent de l'emèrit. 

Segons han explicat mitjans locals de la demarcació de Girona, Solà hauria sortit a les vuit del vespre del restaurant on treballava i hauria anat al bar d'un conegut. Allà va demanar una copa de vi i es va desplomar. «Va entrar alegre com sempre, va demanar una copa de vi a la barra i ja no va arribar a asseure's a la taula», explica un testimoni dels fets. 

«No va poder ni seure»

L'home, que assegurava ser el monarca de la Bisbal, es va desplomar en aquell moment i ràpidament van intentar ajudar-lo. Els treballadors del local van avisar el 112, però ja no es va poder fer res per a salvar-li la vida. 

La defunció es va certificar a les deu de la nit. Les xarxes socials s'han omplert de mostres de condol cap a l'home, molt conegut a la seva ciutat. 

La lluita estèril de Solà: volia demostrar que era fill del Rei

Va lluitar-ho durant molts anys. Va ser la seva obra magna. Albert Solà va intentar durant molts anys demostrar la seva provinença real, però el 2014 va revre el primer cop en forma de negativa fiscal a seguir investigant. Aleshores se li va negar a que el Suprem admetés a tràmit la demanda de paternitat contra el rei Joan Carles.

ixí mateix, la Sala Civil del Suprem va sol·licitar un informe al fiscal sobre la seva competència envers l'assumpte. El fiscal va admeter-ho en primera instància, però finalment s'hi va respondre negativament. 

Albert Solà, finalment, va morir el dissabte 8 d'octubre.