YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els bars d'Espanya, de dol: Mor Ángel, una de les ànimes de la 'calle Laurel'

L'hostaler es va fer mundialment famós pel pinxo de 'champi' a la planxa rematat amb una gamba

Imatge de l'interior d'un restaurant
L'hostaler es va fer mundialment famós pel pinxo de 'champi' a la planxa rematat amb una gamba | Pexels


El sector hostaler està de dol. Bars de tot Espanya ploren la mort d'Ángel Villanueva, un històric empresari de Logronyo fundador del mític Bar Ángel, ubicat a l'emblemàtica 'Calle Laurel'. Situada al centre històric de la capital de La Rioja, el carrer en qüestió és un referent gastronòmic per a locals i turistes de la regió.

En els poc més de 200 metres que formen aquest carrer i els seus voltants podem trobar més de 65 bars i restaurants que ofereixen exquisides tapes i pinxos, que s'han fet típics de la regió.

Ángel, famós pel pinxo de 'champi' a la planxa rematat amb una gamba

Un d'aquests establiments situats a la 'Calle Laurel' de Logronyo és l'icònic Bar Ángel, un local fundat el 1960 per Ángel Villanueva, un empresari molt estimat i admirat a la zona. Els habitants ploren avui la seva mort als 89 anys d'edat.

Ángel Villanueva va crear al costat de la seva difunta dona, Mercedes Alegre, el famós pinxo de 'champi' a la planxa rematat amb una gamba, una exquisida tapa que ja és reconeguda a tot el món.
 

La recepta consta de tres xampinyons muntats sobre una rodanxa de pa, coronats amb una gamba a la part superior i banyats per una deliciosa salsa d'all. A més, la recepta segueix sent un misteri a dia d'avui. Ángel Villanueva va ser també el fundador del recordat 'Alevi', situat a la Gran Via logronyesa.

La filla i el net d'Ángel regenten el bar

El mític empresari ha mort la matinada d'aquest dijous als 89 anys, però ha deixat un gran llegat que la seva família seguirà mantenint viu. En l'actualitat, el bar és regentat per la seva filla i el seu net, que mantenen intacta l'essència del negoci familiar que porta obert més de mig segle.

Els seus éssers estimats descriuen Ángel com un «gran treballador, amant de la seva família, bon caçador, però sobretot amb un somriure sempre per tots els seus clients i amics, als quals seguia saludant i no oblidava en els seus passejos per la Laurel o la Gran Via» , diu el comunicat enviat als mitjans de comunicació.

Ángel Villanueva era un home que sempre atenia amb un somriure a tots els seus clients i companys de professió, que avui l'acomiaden amb llàgrimes als ulls.

Logronyo plora la mort d'Ángel

L'Associació d'Hostalers de la Zona de Laurel ha volgut enviar el seu condol a través de xarxes socials, on han mostrat el seu profund dolor per la mort del seu company, Ángel Villanueva.

«Avui és un dia trist per a #lalaurel per la mort d'Ángel Villanueva, fundador de Bar Ángel fa ja 60 anys i artífex de l'imprescindible champi amb gamba. Enviem una abraçada a tota la seva família, i el recordarem sempre amb afecte», publicava l'associació al seu compte oficial de Twitter.

L'emblemàtica zona gastronòmica de Logronyo ha rebut aquest nou cop quan no ha passat ni un mes des que van plorar la pèrdua de José María Barrero (65 anys), fundador de bar 'Soriano' el 1972.

En un mes especialment delicat per als bars i restaurants davant la crisi del coronavirus, els hostalers de la 'Calle Laurel' han acomiadat dos companys de professió que van elevar els xampinyons i la cuina de La Rioja als altars de la gastronomia mundial.

Els hostalers riojans acomiadaran el rei de 'champi' amb una missa funeral que se celebrarà demà divendres, a les 18:15 hores, a l'església parroquial de la Sagrada Família.


Comentaris

envia el comentari