Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

Marín diu que no dimitirà «perquè no hi ha cap motiu»

Marín ha confirmat que se la investiga pels delictes de prevaricació, malversació de diners públics i omissió del deure de perseguir un delicte
Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.
Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, ha anunciat que no dimitirà | ACN

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que aquest dijous ha declarat com a investigada davant la Policia Nacional pel cas del Consell Esportiu, ha assegurat que no dimitirà «perquè no hi ha motiu» i que, de manera immediata, demanarà al jutge que la citi a declarar per donar «totes les explicacions».

Marín ha confirmat que se la investiga pels delictes de prevaricació, malversació de diners públics i omissió del deure de perseguir un delicte. Marín, que ha defensat que des del primer moment ha treballat per esclarir en el cas, ha descartat destituir els dos regidors imputats perquè la investigació judicial està en marxa i perquè creu en la presumpció d'innocència.

Núria Marín ha explicat que tot i que podia acollir-se al dret a no declarar, ha preferit fer-ho i ha respost totes les preguntes que se li han fet, la majoria de caràcter eminentment tècnic. Aquí, ha afegit que igual que ha preferit declarar en seu policial, aquest divendres mateix iniciarà els tràmits necessaris per ser citada davant el jutge que porta el cas per donar totes les explicacions que calguin.

Als que l'han acusat de no fer res en ser informada el passat mes de febrer de les presumptes irregularitats per l'extinent d'alcalde Jaume Graells, Marín ha explicat que el primer que va fer va ser reunir-se amb el mateix Graells i els dos regidors imputats, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, i que davant les versions contraposades i els atacs personals va demanar que des del mateix Consell s'impulsés una auditoria general al Consell Esportiu. Una auditoria ha recordat que ella no podia posar en marxa personalment perquè el consell és una entitat privada sense cap relació orgànica amb l'Ajuntament.

També es va posar en contacte, ha afegit, amb la secretaria general de l'Ajuntament, encarregada de les qüestions judicials, per informar-lo dels fets i reclamar una intervenció general que revisés la documentació sobre les subvencions al Consell Esportiu.

Marín encara no havia parlat amb Iceta

Marín ha assegurat que aquest dijous ha estat un dia llarg i dur i que encara no havia pogut parlar amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per explicar-li els detalls de la seva declaració. «Espero poder parlar amb ell quan acabi aquesta roda de premsa», ha afegit.

Sobre les peticions dimissions d'ERC i la possibilitat que JxCat trenqui el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona, l'alcaldessa ha assegurat que, més enllà d'alguna piulada a Twitter, no n'ha tingut coneixement. Això sí, ha deixat clar que no té cap intenció de dimitir «perquè no hi ha motiu» i perquè sempre ha estat disposada a col·laborar per esclarir si han existit irregularitats en la gestió del Consell Esportiu.

Preguntada per la seva compareixença al Parlament, a petició de tots els grups de la cambra menys el PSC i que va acceptar, ha reconegut que encara no hi ha una data prevista per a la seva celebració.