El bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, en una imatge d'arxiu

Dol a l'església catalana: mor Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

Nascut a Mallorca fa 49 anys, ha perdut la vida a causa d'un càncer de pàncrees

Dol a l'església catalana. Aquest dissabte ha mort el bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell i Ferrer, segons ha anunciat l'Església Arxidiocesana de Barcelona. El vicari general, nascut a Mallorca fa 49 anys, va ser diagnosticat d'un tumor al pàncrees el passat mes de juliol i es va sotmetre a diverses sessions de quimioteràpia. Durant el mes de desembre va estar ingressat a l'UCI i a aquest dissabte ha perdut la vida.

L'Arquebisbat de Barcelona ha apuntat en un comunicat que «ha mort en la pau del Senyor després d'una llarga i dolorosa malaltia. Pròximament, comunicarem la data de celebració de les exèquies a Barcelona i dels posteriors actes culturals a Mallorca». En aquest sentit, ha recordat que monsenyor Vadell —bisbe auxiliar des del 19 de juny del 2017— ha traspassat en el dia de la festa de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

Ordenat diaca l'any 1997

Antoni Vadell i Ferrer, nascut a Llucmajor el 17 de maig de 1972, va ingressar als 14 anys al Seminari Menor de Mallorca, cursant després, el 1990, filosofia i teologia al Seminari Major de Mallorca. L'any 1997 va ser ordenat diaca a la Capella del Seminari Nou de Mallorca, mentre que l'any següent va ser ordenat prevere a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner (Palma).

Posteriorment, va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica a la Universitat Pontifícia Salesiana (2006-2009).

Una tasca sacerdotal centrada a la diòcesi de Mallorca

Vadell va desenvolupar el seu ministeri sacerdotal a la diòcesi de Mallorca, combinant la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa. Va iniciar la seva activitat pastoral a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner i al Col·legi diocesà Santa Magdalena Sofia (1998-2006). Posteriorment es va convertir en rector del Seminari Menor de Mallorca (1999-2006), que va combinar amb la coordinació pastoral del Col·legi diocesà de Sant Pere (2000-2006).

El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona, rebent l'ordenació episcopal el 9 de setembre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. En el si de la Conferència Episcopal Tarraconense era president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC).

En el si de la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi (2017-2020), i actualment era membre de la Comissió Episcopal d'Evangelització, Catequesi i Catecumenat.