Jordi Gabaldà

Mor Jordi Gabaldà, el català creador del millor entrepà d'autor d'Espanya

Jordi Gabaldà no va poder superar el càncer que el turmentava

Jordi Gabaldà, creador del millor entrepà d'autor d'Espanya, ha mort i ha deixat molt tocat el món de la gastronomia. El restaurant L'Immoral de Sabadell ha estat l'encarregat d'anunciar la tragèdia a través de les xarxes socials.

El jove ha mort amb només 35 anys després de no poder vèncer la seva lluita particular contra el càncer. La malaltia va posar fi a la seva vida i ha fet que els seus éssers estimats hagin quedat completament commocionats.

Tota Espanya plora la pèrdua de Jordi Gabaldà, l'home que va aconseguir trencar tots els estereotips gastronòmics, fent-se lloc entre els més grans del sector.

Un revolucionari de cap a peus

Des dels seus inicis, el creador del millor entrepà ja apuntava maneres. Després d'una llarga dècada al restaurant Contrast, el jove va decidir fer un gir de 180 graus a la seva vida.

Es va atipar de la mitificació dels cuiners que la donaven d'estrelles i de l'ego que hi havia dins del món culinari. Per això, amb el seu esperit aventurer, Jordi Gabaldà va emprendre un camí alternatiu que el va omplir de vida.

L'any 2019 va obrir L'Immoral, amb la intenció d'oferir el seu propi entrepà. Enfocat fortament a la cultura nord-americana dels restaurants de carretera, va saber combinar aquesta tradició amb la mediterrània per omplir de caràcter i personalitat les seves obres d'art.

No va trigar a guanyar-se l'afecte del públic

L'efecte que va provocar Jordi Gabaldà dins de la gastronomia espanyola va deixar empremta ràpidament. En pocs mesos, el jove es va guanyar el paladar dels clients més exigents i va ser considerat un avançat a la seva època.

Jordi Gabaldà
Jordi Gabaldà es va guanyar l'afecte dels clients molt ràpid. | Twitter 

A través d'una encantadora 'food truck', Gabaldà va enlluernar el públic, que va batejar el lloc com «L'Agosarada». Els entrepans del nostre cuiner, eren presents en diverses mostres de menjar de carrer. La seva passió pel món culinari no tenia límits i precisament això el va consagrar com un dels millors del districte.

Els seus esforços es van veure recompensats

Després de molt de temps dedicat a la gastronomia, els esforços de Jordi Gabaldà van ser recompensats en forma de premi. Va ser guardonat a Madrid Fusión, on va aconseguir el trofeu de «Millor Entrepà d'Autor d'Espanya».

El 'Fine Pastrami', una versió marina del pastrami original de Nova York, va aconseguir convèncer el jurat perquè es fes amb el primer lloc de l'edició. La barreja de tonyina vermella, espàrrec blanc, col xinesa, teriyaki, cheddar, emmental i mostassa van fer de l'entrepà una autèntica delícia.

El sabor de l'emparedat va fer que valgués la pena pagar els 10 euros que costava. Sens dubte, un dels millors dies de la vida de Jordi Gabaldà.

Jordi Gabaldà no va poder superar el càncer que el turmentava

Jordi havia aconseguit aconseguir el premi de Madrid Fusión mentre intentava superar la seva malaltia. El càncer que l'ha fet viure un autèntic malson va posar fi injustament a la vida del jove cuiner.

Per donar un darrer adeu a Jordi Gabaldà, la Sala de Cerimònies del Tanatori de Sabadell estarà oberta el pròxim dissabte 12 de febrer. A les 16:00 hores de la tarda tindrà lloc un acte de comiat, on es cremarà el cos de la víctima.

A través de les xarxes socials del restaurant, l'emotiu text que han dedicat concloïa amb un «ja sabeu què deia, salut i cuina». La mort de Gabaldà és una dura garrotada per al món de la gastronomia, que està de dol després de la notícia.