Imatge d'arxiu d'Arcadi Oliveres, vestit amb un jersei verd i una jaqueta marró

Mor Arcadi Oliveres després d'una llarga malaltia

L'economista i activista català va anunciar que patia un càncer a finals de gener d'aquest mateix any

Arcadi Oliveres ha mort als 75 anys. L'activista i economista català ha mort aquest dimarts, 6 d'abril, després que a finals del mes de gener d'aquest 2021, anunciés que patia un càncer en estat molt avançat i que els metges li donéssin pocs mesos de vida. Oliveres va fer de professor d'Economia Aplicada la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va presidir durant 13 anys Justícia i Pau. També ha estat el president de la Fundació Universitat Internacional de la Pau.

«Amb la tristesa pel moment, l'alegria per allò viscut i l'agraïment per l'amor rebut, la família Oliveres Künzi us comuniquem que l'Arcadi Oliveres ha mort aquest migdia. Agraïm profundament les mostres d'afecte rebudes i que han permès celebrar la vida», ha escrit la seva família a Twitter. 

Oliveres ha publicat els llibres Un altre món, Contra la fam i la guerra, Diguem prou! Indignació i respostes a un sistema malalt, o El meu camí cap a la utopia. Segons el 'Diari ARA', Angle Editorial prepara: Paraules d’Arcadi. Què he après del món i com podem actuar. El que serà un llibre homenatge a la seva figura. 

Cal destacar que Arcadi Oliveres va ser, l'any 2013, un dels propulsors del 'procés constituent'. Ja que va apostar per l'autodeterminació lligada a una societat diferent i igualitària. «Ens hem il·lusionat massa, ens hem precipitat perquè hem vist la independència a tocar, cosa que pels de la meva edat, ja va bé», va dir sobre la independència.