Mor l'actriu Asunción Balaguer als 94 anys

La intèrpret estava ingressada a l'hospital per un ictus que va patir a casa seva

L'actriu catalana Asunción Balaguer
Mor l'actriu catalana Asunción Balaguer | Cedida

L'actriu Asunción Balaguer ha mort aquesta matinada a l'hospital de Fuenfía, a Cercedilla (Madrid). L'artista estava ingressada al centre mèdic per un ictus que va patir a casa seva uns dies abans. Aquest matí, la Fundació AISGE ha comunicat la tragèdia i ha explicat que Balaguer, de 94 anys, va sofrir un problema multiorgànic. El funeral tindrà lloc al tanatori de Collado Villalba, on assistiran els familiars de l'intèrpret i personalitats conegudes del món de l'actuació. 

Les seves restes seran portades on descansa el seu marit, Paco Rabal

El seu cos serà incinerat i les seves cendres es traslladaran a la localitat murciana d'Águilas, tal com ella sempre havia volgut. Benito i Teresa Rabal —fills de Paco Rabal i Balaguer— seran els encarregats de portar-la al mateix lloc on està enterrat el seu marit des del 2001.

Una trajectòria marcada amb premis

Balaguer (1925, Manresa) va pujar per primera vegada a un escenari quan tenia 13 anys, durant la Guerra Civil, en una actuació de Santa Teresa de Jesús. Un cop a Madrid, va conèixer a Francisco Rabal Valera quan es va incorporar a la companyia Lope de Vega. La intèrpret va aturar la seva carrera artística fins als 75 anys, després de morir el seu marit i reputat actor. 

Un dels records més emotius que es tenen d'ella és quan va declarar el seu amor cap a la professió durant la cerimònia dels Premis Actúa, que va rebre l'any 2010. «M'avorria la meva vida. No m'agradava sent jo mateixa i desitjava fer d'altres persones. Aquesta és la feina més bonica, entre altres coses perquè no t'avorreix. Si tornés a néixer, tornaria a ser actriu. I m'agradaria tenir una altra vida, eh?».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari