Mare i filla

Mor Belén, mare de la cantant Paula Suerio morta tràgicament amb 20 anys

L'empresària va perdre la seva filla el 2016, el seu marit el 2018, i va lluitar contra una llarga malaltia

Aquest dimarts s'ha conegut la mort de Belén Esperanza Rodríguez Maroñas, de 50 anys. L'empresària del sector de la decoració ha mort a Lalín (Pontevedra) després d'una llarga malaltia contra la qual batallava. La seva mort tanca el cicle tràgic d'una família tocada per la desgràcia.

La seva vida va estar marcada per la prematura mort de la seva filla, la cantant Paula Sueiro, en un accident de trànsit. Paula va morir el 8 de febrer del 2016 quan tenia només 20 anys i una prometedora carrera musical per davant. José Manuel, pare de Paula i marit de Belén, va morir el 2018 de manera sobtada.

Belén Rodríguez
Belén Rodríguez, l'empresària gallega morta amb 50 anys | CEDIDA

La desgràcia de Belén va seguir amb el martiri de la seva malaltia, que la va obligar a deixar els negocis. Tenia una casa a Malpica i havia passat un temps a Buenos Aires, però va viure els seus últims dies a Lalín. Atra, la seva mort morta torna a colpejar l'entorn d'aquesta família marcada per la tragèdia.

La tragèdia que li va marcar la vida

La vida de Belén i de tota la seva família va canviar per sempre el fatídic 8 de febrer de 2016. L'accident va tenir lloc a la carretera comarcal 552, a Agualada (La Corunya). La noia es dirigia al poble de la seva mare, Zas, quan va perdre el control del vehicle i va xocar contra un pal de formigó de la línia elèctrica.

Paula Sueiro
Paula va perdre la vida en un accident de cotxe el 2016 | CatalunyaDiari

L'impacte va ser tan brutal que va enfonsar el sostre del Volkswagen Polo causant un fort traumatisme al capdavant de la conductora. La noia seguia amb vida quan la van treure del vehicle. Es van viure moments de molt de dramatisme quan diversos familiars, entre ells la seva mare, van arribar al lloc de l'accident.

Els equips sanitaris van treballar sense parar per reanimar la noia, però va acabar morint a l'ambulància. Paula Sueiro era una cantant coneguda per la seva participació al programa Recantos de TVG. Va començar la seva trajectòria musical penjant vídeos a Youtube i va acabar aconseguint una gran notorietat.

La desgràcia familiar continua

La mort de Paula Sueiro va ser un cop per als veïns de la seva localitat i per tots els fans que havia aconseguit després del seu pas pel programa. Però, sobretot, va ser un cop devastador per als seus familiars. Exactament dos anys després, el febrer del 2018, va morir el seu pare José Manuel Sueiro.

La jove estava molt unida al seu pare, José Manuel, i a la seva terra natal, Corme, on tenia el seu club de fans més gran. De fet, tot i que ella va créixer i va viure sempre a Lalín, sempre es va considerar cormelana. José Manuel mai va superar la mort de la seva filla, i el patiment li va acabar portant la mort.

Aquest fatídic dia de febrer del 2018, passejava pels carrers de Lalín quan va patir una sobtada indisposició i va morir. Era veterinari i treballava per a una empresa de Deza, la localitat on Belén va començar en el negoci de la decoració. Aquesta localitat plora avui la mort de les tres persones.

Belén serà enterrada amb la seva filla

Belén va haver de viure suportant durant aquests últims anys  la pèrdua de la seva filla i del seu marit, i la seva malaltia. L'altre lloc que va marcar les seves vides va ser Zas, poble natal de Belén i on va ser enterrada la seva filla Paula. L'empresària serà sepultada al mateix panteó, a l'entrada del cementiri de Zas.

Belén i Paula
Belén, la mare de la cantant, ha mort tràgicament | ARXIU

Belén va néixer a Casa Maroñas, al centre de la localitat. Primer va ser un ultramarins i després un restaurant. El cadàver de Paula va ser vetllat al mateix lloc on s'ha exposat el cos de la seva mare, Belén. Set anys després, amics i familiars hi tornen a passar per donar-li l'últim adeu.

Tot i els revessos de la vida, Belén sempre va ser una dona alegre, decidida i molt apreciada pel seu entorn. Als seus amics els queda el consol que podrà descansar per fi amb el seu marit i amb la seva filla. Belén Rodríguez Maroñas ha mort dia 8, igual que la seva filla, com una última ganyota del cruel destí.