Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Chicho amb Epi celebrant un títol d'ACB.

Mor Chicho Sibilio, llegendari jugador del Barça de bàsquet

Ha perdut la vida als 60 anys a causa d’un problema de salut derivat de la diabetis

Imatge de Chicho amb Epi celebrant un títol d'ACB.
Imatge de Chicho amb Epi celebrant un títol d'ACB. | FCBbasket

 

Chicho Sibilio, llegendari jugador del Barça de bàsquet a la dècada dels 80,  ha mort aquest dissabte, 10 d’agost, a la República Dominica.

L’exjugador del Barça tenia 60 anys  i des que va deixar el bàsquet residia al seu país de naixement. Chicho tenia  importants problemes de salut  des de feia temps a causa de la diabetis que patia.

Llegenda blaugrana

Va arribar al Barcelona quan era juvenil i va jugar amb el primer equip de bàsquet durant un total de 13 temporades on va forma una tripleta màgica juntament amb Juan Antonio San Epifanio, més conegut com a ‘Epi’, i Nacho Solozabal.

A més, va aconseguir guanyar cinc lligues ACB, vuit copes del Rei, dues recopes, i dues Copa Korac.  Finalment, es va retirar l’any 1993 després d’haver jugat les últimes quatre temporades amb el Baskonia.

Cal destacar que també va ser jugador internacional amb la Selecció Espanyola de bàsquet entre els anys 1980 i 1987 després de nacionalitzar-se com a espanyol l’any 1977.

L'èxit més gran que va aconseguir amb la selecció va ser una medalla de plata a l’Europeu de França l’any 1983. Un any més tard, Chicho va renunciar a jugar amb la selecció als Jocs Olímpics de Los Ángeles on l’equip espanyol també va aconseguir la medalla de plata.