Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cel rogent a Olèrdola, Alt Penedès

Empitjora la previsió aquest diumenge a la tarda amb alertes per pluja

Els avisos afecten especialment les comarques de Lleida i Tarragona, on alguna tempesta pot ser forta. Seguirà la calor però no tan intensa i demà baixarà més

Aquest diumenge podríem tenir xàfecs i tempestes localment forts abans del previst a les comarques de Tarragona i Lleida, principalment.  En aquest sentit, les últimes actualitzacions dels models meteorològics indiquen que les precipitacions podrien aparèixer en aquestes zones a partir de la tarda i durant les següents hores, arribant inclús a més zones de l'interior de Catalunya, Pirineu i Prepirineu. Precisament, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes que indiquen que hi poden haver ruixats localment forts i acompanyats de calamarsa a totes les comarques tarragonines, lleidatanes, Bages, Anoia i Berguedà: 

El matí ha estat força assolellat en general, però ja han caigut les primeres tempestes a punts del Pirineu de Lleida. Amb el pas de les hores, els núvols han augmentat per Ponent i el sud de Catalunya, i la tendència serà que els intervals de núvols avancin per tot arreu deixant un cel més variable en conjunt. Serà a la tarda quan es preveu que puguin arribar aquestes precipitacions amb nuvolades que creixeran amb més força. Les zones on s'esperen els xàfecs més intensos són els Ports, prelitoral de Tarragona i Prepirineu de Lleida. 

No obstant, sembla que els xàfecs i les possibles tempestes fortes caurien especialment entre la següent matinada i matí de dilluns, podent arribar a pràcticament qualsevol punt de Catalunya. Tot plegat amb temperatures màximes que avui ja seran més baixes, però que encara baixaran més a partir de dilluns amb calor més moderada. 

Calor intensa i xafogor molt pesada

Després de la tòrrida nit de divendres a dissabte, les temperatures han baixat una mica la darrera matinada, tot i que ha seguit costant dormir a la costa, prelitoral i algunes zones interiors, on les mínimes s'han situat entre els 20º i 25º amb xafogor. A la resta, nit més confortable.

Pel que fa a les màximes, baixaran una mica respecte dissabte i la majoria es mouran entre els 30º i 35º, sense descartar algun 36º o 37º encara a l’interior. A la costa i al Pirineu els valors se situaran entre els 26º i 31º, però la xafogor serà molt marcada i pesada a tot el litoral i prelitoral.  En tot cas, temperatures lluny de les tòrrides de divendres amb calor normalitzada. 

Bones nits per veure els Perseids

La matinada de diumenge ha estat, sens dubte, una de les millors nits per veure la pluja d’estels dels Perseids, o les Llàgrimes de Sant Llorenç, ja que el cel ha estat força serè, amb l’excepció de zones del litoral, especialment a la costa de Tarragona i sud de Barcelona, on hi ha hagut alguns núvols baixos que han fet la guitza. 

El fet que la Lluna estigui encara creixent i que s'hagi post cap a les tres de la matinada, ha fet quela visió del cel nocturn sigui encara millor que no pas la del punt àlgid del fenomen, que serà la nit del 12 al 13 d'agost.

Clara refrescada la setmana vinent

Aquesta calor molt pesada té les hores comptades, ja que, entre dilluns i dimarts, l’arribada d’una massa d’aire més freda obrirà les portes a una clara refrescada a Catalunya, sobretot a les comarques interiors. Moltes màximes se situaran entre els 25 i 30º i la xafogor anirà també a la baixa a la costa. Farà calor però molt més moderada i suportable. Tot plegat amb alguns xàfecs dilluns i vent als dos extrems del país.