Mor Conchi Paredes, llegenda de l’atletisme als anys 90

L’atleta, que ha perdut la vida amb 49 anys després d’una llarga malaltia, era una veritable referència en guanyar disset vegades el campionat espanyol de triple salt
Conchi Paredes
Conchi Paredes, mite i llegenda de l'esport femení, ens ha deixat després d'una llarga malaltia | @IraisGtzz

Conchi Paredes, disset vegades campiona d'Espanya de triple salt als anys 90, ha mort a l'edat de 49 anys després d'una llarga malaltia, segons ha informat aquest dissabte la Federació Espanyola a través d’un comunicat.

 

Mor Conchi després d’una llarga malaltia

«Lamentem informar que en el dia d'avui hem conegut la trista defunció de l'atleta internacional i ex plusmarquista espanyola de triple salt, Conchi Paredes Tamayo, després d'una llarga malaltia. Nascuda a Palència un 19 de juliol de 1970 va ser una autèntica referència del triple salt espanyol als anys 90», ha assenyalat la nota.

 

Raúl Chapado, president de la Federació Espanyola que també va ser atleta de triple salt, ha escrit un missatge al seu compte de Twitter: «Et vas anar saltant, però segur que amb un somriure com sempre. Descansa en Pau SALTADORA».

 

  

 

 

 

Conchi Paredes va tenir com a entrenadors Santi Moreno, Roberto Cabrejas i Antonio Corgos, amb ells  va ser vuit vegades campiona d'Espanya sota sostre (1991, 92, 93, 94, 96, 97, 98 i 99) i nou a l'aire lliure (1990, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 i 98).

 

En 30 ocasions va ser internacional, va participar en tres Campionats del Món a l'aire lliure (Stuttgart ’93, Göteborg ’95 i Sevilla ’99) i quatre en pista coberta (Sevilla ’91, Toronto ’93 —on va quedar en sisena posició—, Barcelona ’95 i París ’97), quatre Europeus en sala (Gènova ’92, París ’94, Estocolm ’96 i València ’98) i, a més, va ser olímpica a Atlanta 1996. Conchi també  va ser plusmarquista espanyola de la disciplina i la seva millor marca va ser de 14,30 metres, aconseguida l’any 1994.

 

  

Mostres d'afecte i missatges d'ànim per la família

«Avui ens ha deixat una de les grans del nostre esport», subratlla la Federació Espanyola. «Transmetem el nostre condol i un missatge d'ànim a la seva família, amics i a tota aquella gent que ha compartit pista, entrenaments i moments amb ella al llarg de la seva vida. El seu llegat i el seu record sempre romandran entre nosaltres. Descansi en pau».

 

Les xarxes socials s’han omplert de missatges plens d’afecte i condol per la pèrdua de Conchi, deixant constància que tots els esforços que l’atleta va haver de superar per aconseguir els seus somnis encara tenen valor. Descansa en pau, Conchi.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari