Retiren del mercat un antiinflamatori per un error del prospecte

El medicament en qüestió és el ‘Deflazacort Sandoz’, i forma part del grup dels corticoesteroides sistèmics

Retiren del mercat un antiinflamatori per un error del prospecte | Cedida

Un lot d’antiinflamatoris ha estat retirat del mercat aquest divendres per un error del prospecte. Concretament, el ministeri de Sanitat, Consum i Seguretat Social ha hagut de prendre aquesta mesura amb un medicament que rep el nom de ‘Deflazacort Sandoz’, el qual té propietats antiinflamatòries i anticolinèrgiques i s’engloba dins el grup dels corticoesteroides sistèmics.

El medicament és el ‘Deflazacort Sandoz’

Així les coses, el lot afectat és el N012 del medicament ‘Deflazacort Sandoz 6 mg comprimits EFG, 20 comprimits’, el qual té el 31 de gener de 2022 com a data de caducitat, tal com ha informat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris —AEMPS—.

En aquest sentit, el prospecte erroni recull que el fàrmac és el ‘Deflazacort Sandoz 30 mg comprimits EFG, 10 comprimits’.

Sanitat ha demanat la retirada immediata del mercat

Per aquest motiu, Sanitat ha ordenat la retirada immediata del mercat de totes aquelles unitats que hagin estat distribuïdes. Està previst, doncs, que els productes afectats es retornin al laboratori per les vies habituals.

El ‘Deflazacort Sandoz’ és, com hem dit abans, un antiinflamatori, el qual està destinat a incidir sobre malalties reumàtiques, del col·lagen i de la pell. A més, també és efectiu contra malalties al·lèrgiques, pulmonars, oculars, hematològiques, gastrointestinals, hepàtiques i renals. 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari