Celso en la serie 'Fariña'

Mor amb 61 anys el conegut actor gallec Celso Parada

Va formar part de la generació que va impulsar, l'any 1989, el teatre professional gallec, amb la fundació de la companyia Teatro da Morcego

El món del cinema, teatre i televisió del nostre país ha perdut aquest cap de setmana un altre dels seus grans noms. L'actor gallec i director  Celso Parada, un dels fundadors de la coneguda companyia Teatro da Morcego, ha traspassat amb 61 anys. 

Un dels principals impulsors de les arts escèniques gallegues

Així ho ha comunicat  l'associació del sector professional de les arts escèniques de Galícia, Escena Galega, a través d'una piulada. «Lamentem profundament la mort del nostre company Celso Parada, actor fonamental, membre de la generació de creadors i creadores que va iniciar el teatre professional gallec i fundador l'any 1989 de la companyia Teatro do Morcego», ha estat el missatge d'Escena Galega. 

Si bé és cert que Parada no s'ha donat tant a conèixer fora de l'àmbit autonòmic gallec, també ha realitzat alguna que altra pel·lícula i participació en la televisió nacional. Va rebre importants premis al costat d'Isabel Ávila, com és el cas dels Compostela per 'Misterio cómico' i 'Doberman', o del María Casares per 'Lazarillo de Tormes'. Celso Parada, natural del municipi de Moaña, a Pontevedra,  serà recordat sobretot pels seus recorreguts per les sèries que han marcat la infància de molts. 

Celso Parada deixa enrere tresols de la televisió gallega i nacional

És el cas d''Os patios da memoria', 'Morte accidental d'un anarquista', 'Os vellos non deben namorarse' o Ubi rei'. A banda, també va participar en pel·lícules i sèries de televisió com 'La lengua de las mariposas' o 'Huidos', a més de continguts de l'autonòmica TVG com 'Pratos Combinados', 'A familia Pita', 'Mareas Vivas o 'Pequeño hotel'. 

Ara bé, el que no es podrà oblidar mai és la seva actuació a la sèrie gallega 'Libro de familia', que es va emetre entre els anys 2005 i 2013 a TVG, i que explicava les vivències de tres famílies gallegues de grups socials molt diferents. A banda, també cal destacar que va aparèixer a l'exitosa 'Fariña' d'Antena 3, on va interpretar el paper d'Eusebio. 

Celso en una de sus series para la televisión gallega
Celso va deixar imatges que perduraran per sempre, com és el cas de 'Libro de familia' | TVG

També et pot interessar...