Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del ciclista italià Michael Antonelli

Mor per coronavirus i amb només 21 anys el ciclista Michael Antonelli

El jove esportista es recuperava de les greus lesions sofertes fa dos anys quan va tenir un accident en plena competició

Imatge del ciclista italià Michael Antonelli
El jove esportista es recuperava de les greus lesions sofertes fa dos anys quan va tenir un accident en plena competició | GS Mastromarco - Sensi - Nibali

El coronavirus continua sumant milions de contagis a tot el món i desenes de milers de morts. I encara que cada vegada queda més clar que la malaltia pot afectar a tots, no deixa de sorprendre quan es produeix en una persona jove i esportista, amb un desenllaç tan dramàtic com el que ha colpejat a un jove italià.

Es tracta de Michael Antonelli, un ciclista de 21 anys de San Marino que va morir el dimecres en un hospital de la seva localitat a conseqüència d'una crisi respiratòria provocada pel coronavirus. El ciclisme italià està de dol per la mort d'un dels seus.

El tràgic final d'aquest ciclista se suma a la mala sort que va tenir durant la seva carrera esportiva, que va estar marcada per una gravíssima caiguda durant el campionat Florencia-Viareggio l'any 2018. L'accident li va impedir fer el salt al ciclisme professional. La caiguda va ser tan brutal que Antonelli encara continuava recuperant-se de les lesions.

Va succeir en el quilòmetre 91 de la prova, quan el jove ciclista, que competia en l'equip de Mastromarco Sensi Nibali, va caure per un precipici durant una baixada. Antonelli va ser traslladat a un hospital d'urgència i va començar un procés de rehabilitació en centres sanitaris d'Imola i Santarcangelo.

En l'accident, el ciclista Michael Antonelli va sortir de la carretera en una corba costa avall, caient cap a un penya-segat i colpejant-se el cap amb força. Després dels primers auxilis i ser ingressat en l'UCI, els metges van assegurar que les lesions eren greus i van advertir que la recuperació seria lenta: «Només podem esperar, lluitar i tenir esperança».

El director esportiu del seu equip, Gabriele Balducci, va subratllar la determinació del jove per recuperar-se i les seves ganes de lluitar. També va recordar que «el ciclisme és un esport bell que exposa als ciclistes a riscos molt alts», i es va referir a l'accident ocorregut a Polònia, on va morir el belga Bjorg Lambrecht.

La carrera d'Antonelli va quedar truncada en aquell accident, però les teràpies i les seves ganes de viure van aconseguir notables progressos en la seva recuperació. Els metges es mostraven sorpresos per la millora que estava mostrant últimament.

Tràgic final

Una recuperació truncada per la tragèdia del coronavirus. Dilluns passat, el dia del seu aniversari, Michael Antonelli va ingressar a l'hospital de San Marino després d'haver-se contagiat juntament amb tota la seva família del coronavirus. Després de les primeres complicacions va ser traslladat a l'UCI, però el seu pronòstic va empitjorar i va acabar perdent la vida.

Havien passat dos anys i quatre mesos de l'accident que va canviar la trajectòria professional i la vida del jove esportista. Segons el periòdic italià la «Gazzeta», Antonelli havia mostrat símptomes de millora, podent-se alimentar i reconeixent a les persones que el visitaven. La seva mort ha commocionat a tot el país, però sobretot el món del ciclisme.

L'equip en el qual competia ha publicat un emotiu missatge i altres equips com Vini-Zabú KTM han mostrat el seu condol en conèixer-se la notícia de la mort de Michael Antonelli, un trist desenllaç per a un esportista prometedor l'ascens del qual a l'elit es va veure truncat per un accident, i la vida del qual ha estat arrabassada ara pel coronavirus.