Dol al PP: Mor per coronavirus la diputada Consuelo Rodríguez

La política va donar positiu fa setmanes

La diputada del Partit Popular (PP) en la Asamblea de Extremadura, Consuelo Rodríguez Píriz
La diputada del Partit Popular (PP) en la Asamblea de Extremadura, Consuelo Rodríguez Píriz, ha mort per Covid | Cedida

Dia trist per al PP després que una de les seves membres des de fa anys hagi mort aquesta mateixa matinada, després d'un temps ingressada per coronavirus. Es tracta de la diputada del Partit Popular en l'Assemblea d'Extremadura, Consuelo Rodríguez Píriz, ha perdut la vida a l'edat de 60 anys després de no haver pogut sobreviure en contagiar-se de coronavirus.

Segons s'ha pogut saber, la dona feia ja unes tres setmanes que estava ingressada a l'hospital Universitari de Badajoz, després d'haver emmalaltit per Covid durant els primers dies o setmanes de gener d'aquest 2021. La seva defunció ha estat confirmada pel PP extremeny, que ja ha mostrat la seva consternació pel succeït.

De fet, en xarxes socials ja han deixat un missatge d'afecte cap a familiars i amics de la morta: «Avui ens ha deixat per sempre la nostra companya i amiga Consuelo Rodríguez Piriz, diputada en l'Assemblea d'Extremadura. Estaràs sempre en els nostres cors. DEP.».

Des d'altres partits i entitats d'Extremadura han mostrat també el seu dolor per la pèrdua de la diputada. Així s'ha fet, per exemple, des de l'Assemblea d'Extremadura.

«L'Assemblea d'Extremadura vol traslladar la seva pesar a familiars, amics i companys del Grup Popular per la defunció de Consuelo Rodríguez Píriz, vicepresidenta primera de la Mesa en la VIII Legislatura i diputada d'aquest parlament entre la VIII i X Legislatures», ha estat el missatge que ha deixat en xarxes l'organisme.

Un altre polític de la zona ha volgut també fer-se eco de la notícia, enviant un missatge d'afecte a la família i companys del seu partit, ha estat el portaveu de Ciutadans a Extremadura: «Consternat per la pèrdua de Consuelo Rodríguez Píriz. El meu més sentit condol a la seva família i companys del PPExtremadura. L'Assemblea d'Extremadura es queda avui una mica òrfena».

També en el perfil oficial del Partit Popular en xarxes socials s'ha volgut enviar un missatge a la família i coneguts de la morta, així com de record per a ella.

«Avui ens hem despertat amb la trista notícia de la defunció, a causa de la COVID, de Consuelo Rodríguez Píriz, diputada autonòmica del PP en l'Assemblea d'Extremadura. Una extraordinària persona i una lluitadora incansable. El nostre més sincer condol per a la seva família i amics», han escrit en Twitter des del partit.

Diputada en l'Assemblea d'Extremadura des de 2011

Rodríguez Píriz havia dedicat la seva vida a la política des de feia anys. Malgrat ser llicenciada en Psicologia i diplomada en Audició i Llenguatge, va acabar finalment desenvolupant carrera en política. Si bé és cert que el gruix de la seva carrera professional el va dedicar a la psicologia, els últims anys va haver de deixar-ho, en obtenir un càrrec públic en política.

Va ser psicòloga en l'antic INSERSO, actual CADEX, de Badajoz, i ,a més, va tenir una acadèmia de psicologia i logopèdia durant un total de 25 anys.

Va iniciar la seva carrera política més professional l'any 1999, quan va ser elegida regidora de l'Ajuntament de Badajoz, allí es va mantenir fins a l'any 2011. Just en aquest moment va passar a ser diputada autonòmica pel Partit Popular, càrrec que va exercir fins a l'actualitat. De fet, va haver d'absentar-se del mateix en aquestes últimes setmanes pel seu ingrés a l'hospital.

A més d'aquests dos càrrecs, entre els anys 2011 i 2015 va ser vicepresidenta Segona de l'Assemblea d'Extremadura. És per això que es tractava d'una dona tan coneguda i estimada en l'àmbit polític de la comunitat, perquè feina molts anys que hi tenia activitat.


Comentaris

envia el comentari