Imatge d'arxiu del director de cinema Roberto Pérez Toledo

Mor amb només 43 anys Roberto Pérez Toledo, conegut director de cinema i guionista

Ha mort aquest dilluns a causa de les complicacions derivades d'un vessament cerebral que va patir la passada setmana

Roberto Pérez Toledo, conegut director, guionista i productor de cinema, ha mort aquest dilluns a Madrid als 43 anys, segons ha informat l'Acadèmia del Cinema a través de les seves xarxes socials.

Segons han informat diversos mitjans de comunicació canaris, dimarts passat, durant una conferència, Pérez Toledo va patir un vessament cerebral, del que no s'ha pogut recuperar.

Nascut a Lanzarote, a les Illes Canàries, no va tenir una vida fàcil. Una atròfia espinal congènita el va deixar en cadira de rodes quan tenia 14 anys. Això, però no va ser obstacle per fer realitat els seus somnis, com convertir-se en director de cinema.

Va ser una persona important dins del món del cinema canari i espanyol, especialment en l'àmbit del cinema LGTBI+. La seva obra constava tant de llargmetratges com de curts i, recentment, havia presentat una obra de teatre, 'Manual básico de lengua de signos para romper corazones'.

«És una història sobre persones, no sobre persones amb discapacitat i sense discapacitat, on aquests dos personatges descobriran que el que els separa no és aprendre llenguatge de signes, sinó ser persones contradictòries», afirmava Roberto Pérez Toledo sobre la seva creació.

Aquest mateix dilluns tenia previst participar en una trobada a l'Acadèmia de Cinema per exhibir algunes de les seves obres. Concretament, alguns dels curts que havia rodat durant tota la seva trajectòria. Entre d'altres, 'Vuelco', 'Tris', 'Taras' o 'Amor de autor'.

Una trajectòria sòlida

Tot i no tractar-se d'un dels directors més coneguts d'Espanya, la carrera de Roberto Pérez Toledo va ser molt sòlida i va arribar a ser creador de diversos llargmetratges, així com molts curts. 'Seis puntos sobre Emma', estrenat l'any 2012, va ser el primer dels seus llargmetratges. El canari va ser director i guionista, guanyant diversos premis.

Un dels seus grans èxits va ser la tv-movie 'Los raros amigos', es va convertir en un fenomen viral a internet i, ara com ara, acumula més de 22 milions de reproduccions.

Altres dels llargmetratges coneguts de Roberto Pérez Toledo són 'Como la espuma' i 'Lugares a los que nunca hemos ido'. Però si alguna cosa va destacar a la seva carrera professional van ser els curtmetratges, rodant-ne més de 40.

També havia destacat en la seva obra més recent 'Amor superdotado'. Es tracta de la primera sèrie de ficció espanyola que va ser creada per a Facebook Watch. I va ser completament ideada i dirigida per ell.