Espanya de dol: Mor sobtadament el prestigiós doctor José Rodríguez Carrión

El galè andalús dirigia una clínica a la localitat gaditana de Jerez, on als anys 90 va ser regidor

Imatge d'arxiu del doctor Rodríguez Carrión a la clínica que dirigia a Jerez
La sobtada mort del doctor Rodríguez Carrión ha consternat la ciutat de Jerez, on residia, va ser regidor i dirigia una clínica. | Facebook Instituto Médico Carrión

El doctor José Rodríguez Carrión ha mort aquest dimarts a Jerez (Cadis) de manera sobtada, després de patir un infart. El galè andalús, de 62 anys, era conegut a la localitat gaditana en els darrers anys per la seva tasca com a professor universitari i la clínica pròpia que dirigia, així com per la seva faceta com a polític als anys 90, quan va ser un dels homes de confiança de l'alcalde Pedro Pacheco, amb qui mantenia una gran relació d'amistat.

Rodríguez Carrión, casat des de fa quatre dècades i sense fills, era director de l'Institut Mèdic Carrión, on exercia també com a doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Valoració Mèdica del Mal Corporal i en Valoració Mèdica d'Incapacitats. Molt conegut a la seva ciutat per la seva trajectòria política i mèdica, la seva mort ha consternat els seus veïns i ha provocat diverses mostres de condol de persones i entitats de Jerez.

20 anys en la docència

El doctor Rodríguez Carrión, especialitzat en riscos laborals i educació per a la salut, va deixar la política l'any 2000, dedicant-se des de llavors a la docència. En aquestes dues dècades, va exercir com a professor a l'Escola de Relacions Laborals i com a docent de Salut Laboral en la Universitat de Cadis. També era acadèmic de la Reial Acadèmia de Sant Dionisi de Ciències, Arts i Lletres; numerari de la Societat Espanyola i la Unió Mundial de Metges Escriptors; i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Cadis. A més, també era un habitual de les tertúlies de 'Cadena SER' i era columnista en el 'Diari de Jerez'.

Des de l'any 2013, dirigia l'Institut Mèdic Carrión, a la ciutat de Jerez, especialitzada en medicina general, reconeixements mèdics, prevenció de riscos laborals, i valoracions mèdiques d'incapacitats i dany corporal. Així mateix, va ser autor i director de molts estudis socials sobre zones deprimides i sobre comportaments de risc dels adolescents, mentre que també va publicar diversos llibres sobre aquestes temàtiques i d'història de la medicina.


Comentaris

envia el comentari