Imatge d'arxiu de la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Viladecans, Elena Alarcón

Dol al PSC: Mor massa jove Elena Alarcón, tinent d'alcalde de Viladecans

La política socialista, de 46 anys, ha traspassat a causa d'un càncer contra el que lluitava des de 2019

Dol als socialistes catalans. Aquesta passada matinada ha mort Elena Alarcón, primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Viladecans, a causa d'un càncer. La política del PSC tenia 46 anys i en feia dos que lluitava contra la malaltia. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, Alarcón —presidenta del PSC de Viladecans i regidora des del 2015— gestionava les àrees d'Alcaldia, Serveis Generals, Serveis d’Empreses i Innovació i de Formació i Ocupació.

El consistori viladecanenc ha expressat el seu condol a través de les xarxes socials, tot enviant «el nostre suport i escalf a la seva família, amistats i companys i companyes de feina». També ha mostrat el seu condol per la mort d'Alarcón el PSC de Viladecans, que ha assenyalat a través del seu perfil de Twitter que «et trobarem molt a faltar, sempre estaràs als nostres cors».

També ha recordat la figura d'Elena Alarcón el líder dels socialistes catalans i candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa. L'exministre de Sanitat ha assegurat que «va afrontar la malaltia de cara, valenta i lluitant incansablement». Illa ha definit la desapareguda política com a  «socialista, feminista i sindicalista», tot assegurant que «et trobarem molt a faltar», alhora que ha enviat «una abraçada a familiars, amistats i al PSC de Viladecans».

Tres dies de dol a Viladecans

L'Ajuntament de Viladecans decretarà tres dies de dol, durant els quals les banderes onejaran a mig pal, i l'alcalde Carles Ruiz ha traslladat el condol del Consistori i de tota la ciutadania a la família i a l'entorn més proper d'Elena Alarcón. La capella ardent romandrà instal·lada demà, 17 de març, de 10 a 18 hores, a la Torre del Baró —carrer d'Àngel Guimerà, 2, al costat de l'Ajuntament.

Aquest espai s'habilitarà per tal que tothom qui ho desitgi pugui expressar el seu condol per la seva pèrdua, complint les normes sanitàries de prevenció de la pandèmia. Amb la mateixa finalitat, es crearà un espai virtual al web municipal. La família, a través del consistori viladecanenc, ha volgut donar les gràcies a tothom, assegurant que «l'Elena s'ha sentit molt estimada en tot moment i molt acompanyada fins al darrer moment».