Imatge del príncep Felip d'Edimburg a Windsor el 22 de juliol de 2020

Mor el príncep Felip, el marit de la reina Elisabet II d'Anglaterra

El Duc d'Edimburg ha mort als 99 anys

La casa reial britànica està de dol. Aquest divendres ha mort el príncep Felip a l'edat de 99 anys. El marit de la reina Elisabet II d'Anglaterra, amb qui ha compartit més de 7 dècades de la seva vida, havia patit diversos contratemps de salut en els últims mesos. De fet, el passat 28 de març va ser donat d'alta després d'estar gairebé un mes ingressat al cèntric hospital londinenc King Edward VII. En la seva estada al centre hospitalari, de la qual la casa reial britànica no va especificar molts detalls, també va ser operat d'un problema cardíac que arrossegava des de feia temps. Uns dies després de rebre l'alta, el marit de la reina Elisabet ha acabat traspassant a l'edat de 99 anys.

Tota una vida al costat de la reina Elisabet II d'Anglaterra

Felip de Moutbatten va néixer a Corfú (Grècia) l'any 1921 com a príncep Felip de Grècia i Dinamarca. Els primers mesos de la seva vida van ser convulsos, ja que poc després del seu naixement, tota la família es va veure obligada a fugir del país a conseqüència del derrocament del rei Constantí I de Grècia, que era el tiet de Felip. 

Ja de jove, després de viure a Escòcia, va ingressar a la Marina Britànica i l'any 1947 va adquirir la nacionalitat britànica. Aquell mateix any es prometia i casava amb Elisabet II, hereva al tron de la casa reial del Regne Unit. El seu casament amb la futura reina va significar el final de la seva carrera militar. Amb Elisabet II tingué quatre fills: Carles, Anna, Andreu i Eduard. També al 1947 era nomenat duc d'Edimburg, compte de Merioneth i baró de Greenwich. No seria fins al 1955 quan esdevindria oficialment príncep del Regne Unit.

La casa reina britànica anuncia la seva mort

Lògicament, la casa reial britànica ha comunicat la pèrdua del príncep Felip també mitjançant les xarxes socials. Amb una piulada a Twitter, el compte oficial de la cort britànica ha explicat que «amb una profunda pena, sa Majestat la Reina ha anunciat la mort del seu estimat marit, sa Altesa Reial el Príncep Felip, duc d'Edimburg. Sa Altesa Reial ha mort pacíficament aquest matí al castell de Windsor».