Primer pla de l'economista Josep Maria Gay de Liébana

Mor Josep Maria Gay de Liébana

El reconegut economista tenia 68 anys i feia anys que lliurava la seva lluita contra el càncer

Mor Josep Maria Gay de Liébana. El prestigiós economista tenia 68 anys i el 2018 va anunciar que patia un càncer amb metàstasi. El 3/24 ha avançat la notícia a primera hora d'aquest divendres. 

Nascut a Barcelona l’any 1953, ràpidament es va començar a fer un nom col·laborant amb diversos mitjans de comunicació.  Escriptor i professor d'economia financera i comptabilitat a la Facultat d'Economia i Empresa a la Universitat de Barcelona (UAB), va explicar l’any 2018 que patia un càncer amb metàstasi. En aquell moment va explicar que vivia una «pròrroga» d'un càncer «fulminant» i que esperava que fos llarga. 

També va formar part del consell d’administració de l’RCD Espanyol durant els anys 2004 i 2006, club del que n’és gran afeccionat. També va ser el màxim responsable de la fundació de l’històric club blanc-i-blau.

Darrerament, De Liébana havia saltat a la palestra dels mitjans nacionals gràcies a la manera com explicava la crisi actual que travessa el món del futbol.

També cal destacar que al llarg de la seva carrera va publicar diversos llibres de divulgació econòmica i economia aplicada al món del futbol.

El passat dijous, 15 de juliol, De Liébana va col·laborar per darrera vegada amb la Cadena COPE.  «Després de mesos de letargia i una etapa neutralitzada per la covid, les coses es reanimen en el marc dels negocis internacionals», va explicar.

«Moltes experiències s'han extret arran del virus i el que és clar és que empreses d'una certa grandària s'estan preparant per a afrontar els nous temps. El mes de maig ha estat de rècord en el mercat de fusions i adquisicions, amb més de mig milió de dòlars de transaccions entre companyies i amb accent especial en les internacionals», també va comentar.

Des de Catalunya Diari volem expressar el màxim condol amb la família del prestigiós economista i professor Josep Maria Gay de Liébana. Descansi en pau.